Ninisto: Putin nije sposoban da prizna poraz

Izvor: B92, 10.Okt.2022, 23:38

Ninisto: "Putin nije sposoban da prizna poraz"

Ruski predsednik Vladimir Putin nije sposoban da prihvati poraz u Ukrajini, izjavio je danas finski predsednik Sauli Ninisto.

"Ranije sam rekao da mi je veoma teško da zamislim da bi Putin mogao da prizna bilo kakav poraz. Da li je uopšte sposoban za to? To je pitanje. Ne mislim da je sposoban da prizna poraz", rekao je Niinisto.

Store je rekao da ne očekuje pregovore koji bi okončali rusku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agresiju. "Nažalost, to mi se trenutno ne čini mogućim", rekao je norveški premijer.

Oba nordijska lidera oštro su osudila današnji masovni ruski raketni napad na gradove širom Ukrajine. "Ovo je neprihvatljiv napad na civile i kršenje svih principa humanitarnog prava, međunarodnih pravila i propisa“, rekao je Store.

"Nuklearne pretnje, mobilizacija, lažni referendumi i aneksija okupiranih teritorija jednostavno su neprihvatljivi. Takve poteze moraju dosledno da odbacuju sve evropske demokratije", dodao je norveški premijer.

"Ono što se sada dešava u Ukrajini je bombardovanje civila i gađanje infrastrukture koja je veoma važna za život civila. Naravno, to je teror. Nažalost, čini mi se da to stvara novi pomak u ratu, eskalacija cele situacije“, rekao je Niinisto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.