NEPOZNANICA Šta je SNSD potpisao sa strankom Vladimira Putina

Izvor: Blic, 04.Jul.2016, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEPOZNANICA Šta je SNSD potpisao sa strankom Vladimira Putina

Posle potpisane Deklaracije s partijom „Jedinstvena Rusija“, SNSD će zastupati vojnu neutralnost BiH, kaže za „EuroBlic“ generalni sekretar te stranke Luka Petrović.

Partija predsednika RS Milorada Dodika i ruskog predsednika Vladimira Putina su 27. juna u Moskvi potpisale deklaraciju, a Petrovića smo pitali koje su ključne stavke iza kojih je stavio potpis, nakon što su se o tome pojavile razne spekulacije u javnosti.

- Partije izjavljuju spremnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za iznalaženjem opštih pristupa u cilju bezbednosti u Evropi, uključujući i inicijative za pregovaranje o perspektivama formiranja vojno neutralnih prostora u jugoistočnoj Evropi – citirao nam je birokratski formulisane delove iz Deklaracije.

Na pitanje kako će to konkretno uticati na zacrtani put BiH prema NATO, Petrović je odgovorio neodređeno.

#SNSD i stranka "Jedinstvena Rusija" potpisali Deklaraciju o međustranačkoj saradnji.https://t.co/cREeCEkjdw pic.twitter.com/G5hDnx83Ng

- Nastupaćemo vanblokovski, da se stvore preduslovi za pregovaranje o formiranju vojno neutralnih oblasti. Nismo rekli da smo protiv NATO. Želimo da učestvujemo u tim inicijativama. Da li ćemo nakon toga biti za ili protiv nečega, zavisi kako će pregovori proći – kaže Petrović.

SDS: Za SNSD potpis nevažan

Potpredsednik SDS i predsedavajući Doma naroda BiH Ognjen Tadić smatra da će „Jedinstvena Rusija“ biti samo jedan od političkih subjekata koji će se „opeći o SNSD i uveriti da za njih potpis ne znači ništa“.

-SNSD je stranka koja se zalagala za to da BiH bude u NATO, da bude neutralna, da bude demilitarizovana, da RS nema vojsku i da RS ima vojsku. Oni to pitanje koriste za potkusurivanje u političkim odnosima, a da u suštini nikada o njemu nisu imali jasnu politiku – kaže Tadić.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Desnica gleda u Putina

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2016

Naše stranke imaju potpisane sporazume o saradnji sa brojnim partijama u svetu. SNS bliska sa partijom Angele Merkel, a DS i SPS sa levicom iz komšiluka JEDINSTVENA Rusija Vladimira Putina verovatno je najomiljenija inostrana stranka među rukovodstvom i članstvom domaćih partija....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.