NA TAJNOM ZADATKU: Ruski specijalci u Srbiji 12 januara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2018, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NA TAJNOM ZADATKU: Ruski specijalci u Srbiji 12 januara!

Počele pripreme za dolazak prvog čoveka Rusije

Ruski obaveštajci i lično obezbeđenje Vladimira Putina dolaze u Srbiju 12. januara kako bi pripremili teren za posetu ruskog lidera, koja je zakazana za 17. januar.

Prema informacijama izvora, Putinova "prethodnica" stiže pet dana uoči posete kako bi "snimila" teren, ali i kako bi se utvrdio precizan plan posete.

- Prethodnicu ruskog predsednika čine predstavnici protokola, službe za odnose sa medijima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i članovi ličnog obezbeđenja. Ovo ne treba da čudi, jer je moguće da će Putin i Vučić obići neka mesta van Beograda, koja se naslanjaju na trasu kojom su prošle kolone srpskih izbeglica 1995. godine tokom zločinačke akcije "Oluja" - prenosi izvor.

I dok juče niko u vrhu države nije želeo zvanično da komentariše ove navode, šef Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić ocenjuje da je ova Putinova poseta značajnija od svih prethodnih.

- Glavne teme biće jačanje vojne i ekonomske saradnje, sa posebnim akcentom na energetiku i vojnu industriju. Osim toga, razgovaraće se o konkretnim merama koje Rusija može da ponudi Srbiji u odbrani međunarodnog prava i nacionalnih interesa na Kosovu - naglašava Miletić.

Politikolog Aleksandar Pavić smatra da će glavne teme biti vojna saradnja i pitanje Kosova.

- Ako bi zaista išli trasom sličnoj izbegličkoj, to bi bila ruska poruka Hrvatskoj, koja je pokazala da je spremna da se upregne u antirusku politiku SAD, pričajući o reintegraciji Donbasa po genocidnom modelu "Oluje" - zaključuje Pavić.

BONUS VIDEO: Putin nam preporučuje SMERČ i PANCIR
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.