Most izmedju juga Rusije i Krima otvoren za saobraćaj

Izvor: Beta, 16.Maj.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most izmedju juga Rusije i Krima otvoren za saobraćaj

Most koji povezuje jug Rusije s Krimom u dužini od 19 kilomatara danas je otvoren za saobraćaj, dan pošto je njime kamionom prošao ruski predsednik Vladimir Putin.Krimski most danas je otvoren za automobilski saobraćaj, dok će kamioni moći da prelaze preko njega od jeseni. Paralelni železnički most bi trebalo da bude završen do kraja sledeće godine, preneo je Asošiejted pres.Putin je juče otvorio most i za volanom kamiona predvodio kolonu preko Kerčkog moreuza izmedju ruskog Tamanskog poluostrva i Krima koji je Rusija anektirala 2014. godine.Most vredan 3,6 milijardi dolara olakšaće veze s Krimom koje su se zasnivale na trajektima, pošto je Ukrajina blokirala snabdevanje Krima preko svoje teritorije.Evropska unija saopštila je juče da most izmedju Krima i Rusije predstavlja "još jedno kršenje suvereniteta" Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"Slika Putina-kamiondžije na novom mostu dokaz je njegove moći i NAJVEĆE SLABOSTI"

Izvor: Blic, 16.Maj.2018

Ruski predsednik Vladimir Putin otvorio je u utorak most vredan četiri milijarde dolara koji direktno povezuje Rusiju sa Kimom. Ovaj potez doneo mu je veliku propagandnu pobedu koja je izazvala osude sa Zapada, ali i poslužila kao poslednja u nizu demonstracija njegove moći, piše Vašington post.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.