Matvijenkova će predati pismo predsednika Putina Kim Džon Unu

Izvor: Vostok.rs, 07.Sep.2018, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matvijenkova će predati pismo predsednika Putina Kim Džon Unu

Predsednik Saveta Federacije Valentina Matvijenko, koja će danas započeti službenu posetu Severnoj Koreji, uručiće pismo ruskog predsednika Vladimira Putina lideru Severne Koreje Kim Džong Unu.
"Ruski predsednik Vladimir Putin uputio me je da prenesem njegovu poruku predsedavajućem Državnog saveta Severne Koreje Kim Džong Unu", rekla je Matvijenkova za RIA Novosti.

Matvijenko je dodao da će se tokom zvanične posete delegacije Saveta Federacije održati niz sastanaka sa kolegama iz parlamenta i predstavnicima rukovodstva Severne Koreje.

Ona će se tokom posete sastati sa formalnim liderom Severne Koreje Kim Džong Namom i predsednikom sjevernokorejskog parlamenta Coi Te Bokom, saopštila je pres služba Saveta Federacije.

Matvienko takođe namerava da poseti spomen kompleks na brdu Mansudae, spomenik "Oslobođenje" - spomenik sovjetskim vojnicima koji su poginuli tokom oslobađanja Koreje u Drugom svetskom ratu, kao i pravoslavnu crkvu - Svete trojice.

Rusku delegaciju čine i šef Odbora za odbranu i bezbednost Viktor Bondarev, šef Odbora za međunarodne poslove Konstantin Kosačev i drugi zvaničnici.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

PREPISKA SE NASTAVLJA Tramp očekuje novo pismo od Kima

Izvor: Blic, 07.Sep.2018

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da očekuje novo pismo od lidera Severne Koreje Kim Džon Un-a, prenela je agencija AFP.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.