Makron: Rusija pripada Evropi od Lisabona do Vladivostoka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2019, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Rusija pripada Evropi od Lisabona do Vladivostoka

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je danas, nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u tvrđavi Breganson, da je uveren da je budućnost Rusije vezana za Evropu.

"Uveren sam da je budućnost Rusije u potpunosti vezana za Evropu. Verujemo u Evropu koja se prostire od Lisabona do Vladivostoka", naveo je Makron na Tviteru.

On je dodao da je sa Putinom razgovarao o šumskim požarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Sibiru i topljenju permafrosta u toj oblasti.

"Rusija se suočava sa razarajućim posledicama klimatskih promena. Drago mi je da je odlučila da počne ratifikaciju Pariskog klimatskog sporazuma, što je značajan simboličan potez i trebalo bi da pratimo taj put", poručio je Makron.

TASS dodaje da su lideri dve zemlje izrazili posvećenost uspostavljanju dugoročne stabilnosti u Libiji i vraćanju reda u zemlji.

Što se tiče Sirije, Makron je ukazao na neophodnost hitnog prekida vatre u provinciji Idlib, u skladu sa sporazumima postignutim na sastanku u Sočiju 17. septembra 2018.

Sastanak predsednika Rusije i Francuske, koji je sinoć održan, trajao je više od dva i po sata, saopštila je pres služba ruskog predsednika.

Putin i Makron razgovarali su o nizu najznačajnijih međunarodnih tema, kao što su i najavili na konferenciji za novinare uoči sastanka, poput situacije u Siriji, Libiji, iranskom nuklearnom sporazumu i izgledima za održavanje još jednog samita u Normandijskom formatu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron: Budućnost Rusije vezana za Evropu

Izvor: RTV Pink, 20.Avg.2019

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je danas, nakon sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u tvrđavi Breganson, da je uveren da je budućnost Rusije vezana za Evropu.

Nastavak na RTV Pink...

Makron: Verujemo u Evropu koja se prostire od Londona do Vladivostoka

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2019

 . Francuski predsednik Emanuel Makron je nakon razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom izrazio uverenje u evropsku budućnost Rusije. Juče su u Forte Bregansonu na jugu Francuske održani razgovori između Putina i Makrona, a trajali su više od tri i po sata. Glavni deo sastanka bio je zatvoren...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.