Izvor: RTS, 16.Avg.2020, 08:22

Lukašenko šalje vojsku na zapadnu granicu Belorusije

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je na državnoj televiziji da će jedna protivvazdušna brigada biti prebačena na zapadnu granicu zemlje.
On je, takođe, dodao da se dogovorio o saradnji sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinompreneo je Rojters.

Lukašenko je ranije rekao da je bio je zabrinut zbog vojnih vežbi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << NATO-a u Poljskoj i Litvaniji, koje on vidi kao nagomilavanje naoružanja.
Posle reizbora Aleksandra Lukašenka na mestu šefa države u nedelju, usledili su masovni protesti u Belorusiji s optužbama za falsifikovanje rezultata.
Hiljade pristalica opozicije okupile su se u juče Minsku na sahrani 34-godišnjeg Aleksandra Tarajkovskog, koji je stradao pod nerazjašnjenim okolnostima tokom protesta u Belorusiji, koji se održavaju svakodnevno nakon predsedničkih izbora.
 
 
Pogledaj vesti o: Litvanija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukašenko uputio protivvazdušnu brigadu na zapadnu granicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je juče na državnoj televiziji da će jedna protivvazdušna brigada biti prebačena na zapadnu granicu zemlje...On je, takođe, dodao da se dogovorio o saradnji sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, preneo je Rojters...Lukašenko je ranije rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.