Lukašenko i Putin razgovarali o bilateralnim odnosima i međunarodnim pitanjima

Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2019, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko i Putin razgovarali o bilateralnim odnosima i međunarodnim pitanjima

Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, razgovarali su telefonom, saopštila je pres-služba beloruskog lidera.
Kako se navodi, razgovor je obavljen na inicijativu beloruske strane. Političari su razgovarali o razvoju bilateralnih odnosa, kao i o radu na realizaciji sporazuma između država. Predsednici su razmenili mišljenja o međunarodnim pitanjima, navodi se u saopštenju. Kasnije se na sajtu Kremlja pojavio tekst rođendanske čestitke Lukašenku. „Četvrt veka se nalazite na čelu Belorusije, radeći na jačanju međunarodnog autoriteta država i rešavanju socijalno-ekonomskih zadataka koji pred njom stoje“, rekao je ruski lider. Razgovor Putina i Lukašenka je održan dan nakon posete savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džona Boltona Minsku. Na kraju razgovora sa predsednikom Belorusije, on je izjavio da sastanak nije doneo konkretne rezultate, ali je naglasio važnost dijaloga o postojećim problemima. Bolton je saopštio da nije razgovarao sa Lukašenkom o uspostavljanju diplomatskog prisustva na nivou ambasadora.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.