Kremlj: Sastanak Putina i Trampa u Vašingtonu sad ne dolazi u obzir

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2018, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Sastanak Putina i Trampa u Vašingtonu sad ne dolazi u obzir

Mogući sastanak ruskog predsednika Vladimira Putin sa američkim kolegom Donaldom Trampom u Vašingtonu ne dolazi u obzir u sadašnjoj situaciji, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da bi najbolja opcija bila sastanak na marginama nekog međunarodnog samita, prenela je ruska agencija TASS.

Peskov je rekao da se mogućnost sastanka u Vašingtonu pominjala na samitu dvojice predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prošlog leta u Helsinkiju.

"Takva mogućnost je tada razmatrana ali sada ne dolazi u obzir. Niko to sada ne pominje jer su još nejasni opšti okviri za naredni sastanak", rekao je Peskov i dodao da je potreban dijalog o tome kojeg za sada nema.

Prema njegovim rečima, najlakša opcija bi bila sastanak na marginama nekog međunarodnog multilateralnog foruma.

"Sledeći takav događaj će biti održan u Osaki. To će biti naredni samit Grupe 20 industrijski razvijenih zemalja G20 za šest meseci", rekao je Peskov i dodao da je to velika pauza kako za bilateralne odnose tako i za međunarodnu bezbednost i stabilnost.

Tramp je otkazao sastanak koji je bio predviđen na marginama nedavno održanog samita G20 u Buenos Ajresu, a kao razlog je naveo tenzije između Rusije i Ukrajine. Putin je u Buenos Ajresu rekao da je šteta što nije imao sastanak s Trampom dodajući da se nada sastanku kada američka strana bude bila spremna.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peskov: Sastanak Tramp–Putin u Vašingtonu ne dolazi u obzir

Izvor: RTS, 03.Dec.2018

Sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina i njegovog američkog kolege Donalda Trampa u Vašingtonu ne dolazi u obzir u trenutnoj situaciji, poručio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. . Najbolja trenutna opcija za sastanak...

Nastavak na RTS...

Moskva će pozdraviti ako rad administracije SAD bude u skladu sa rečima Trampa

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2018

Moskva će pozdraviti ako rad administracije SAD bude u skladu sa rečima predsednika Donalda Trampa o potrebi dijaloga o prekidu trke u naoružanju, izjavio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov studentima ruskog univerziteta MGIMO.. Peskov je podsetio da je Vladimir Putin upozorio svog kolegu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.