Kremlj: Nema naznaka da SAD žele bolje odnose s Rusijom

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Nema naznaka da SAD žele bolje odnose s Rusijom

Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina izjavio je da iz SAD nema naznaka da žele popravljanje odnosa s Rusijom ili da žele da izbegnu uvođenje novih sankcija Rusiji.

Portparol Dmitrij Peskov je kratko s "ne" odgovorio na pitanje da li je bilo signala iz američke administracije koji pokazuju želju za kompromisom ili izbegavanje druge faze sankcija zbog afere Skripalj, preneo je TASS.

Vašington post je ranije preneo da je američki državni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Majk Pomeo tražio sastanak s ruskim ministrom spoljnih poslova kako bi razmotrili ključna pitanja u odnosima Moskve i SAD.

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da se radi na sastanku Pompea i Lavrova tokom zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku sledećeg meseca, ali da se nisu dogovorili o vremenu i programu sastanka.

SAD su ove nedelje uvele nove sankcije Rusiji zbog navodne umešanosti u trovanje bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja u Engleskoj.

Za tri meseca bi mogle uslediti znatno oštrije sankcije kojim bi se snizio nivo bilateralnih odnosa ili oni potpuno suspendovali. SAD, prema pisanju Vašington posta, žele da postignu razumevanje s Rusijom pre nove faze sankcija.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kremlj: Nema naznaka da SAD žele bolje odnose s Rusijom

Izvor: B92, 30.Avg.2018

Moskva -- Portparol ruskog predsednika Vladimira Putina izjavio je danas da iz SAD nema naznaka da žele popravljanje odnosa s Rusijom...Portparol Dmitrij Peskov je kratko s "ne odgovorio na pitanje da li je bilo signala iz američke administracije koji pokazuju želju za kompromisom ili izbegavanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.