Komšić o dogovoru Putina i Dodika: Neka smo pokušaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2022, 15:41

Komšić o dogovoru Putina i Dodika: Neka smo pokušaju

Komentarušući jučerašnju objavu ambasade Rusije u BiH o sprovođenje dogovora predsednika Rusije Vladimira Putina i srpskog člana predsedništva BiH Milorada Dodika, Željko Komšić, hrvatski član predsedništva BiH je rekao da "ne zna o čemu se radi", ali je zapretio rečima "...ako je nešto loše, neka samo pokušaju".

U saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici ruske ambasade se potvrđuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da su tokom razgovora Dodik-Lavrov usaglašeni koraci za intenziviranje napora u pravcu sprovođenja sporazuma Putin-Dodik, prenela je ranije RTRS.

Navodi se i da je ponovo potvrđena zajednička opredeljenost za striktno poštovanje Dejtonskog sporazuma i "suzbijanje sve prisutnijih pokušaja da se principi sadržani u njima i odobreni od strane Saveta bezbednosti UN preinače kako bi odgovarali EU i NATO, a na štetu naroda Republike Srpske".

Komentirišući ratne sukobe u Ukrajini i njihov uticaj na trenutne političke prilike u svetu Komšić je rekao da ništa više neće biti isto.

"Ceo svet se promenio. Nesigurnost se uvukla u evropski kontinent i zato ponavljam, čuvajmo ovu zemlju, mi smo to već jednom prošli. Ako je mi ne sačuvamo, niko drugi neće", poručio je Komšić, prenosi portal Klix.ba.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.