Kina podržava predlog Rusije o održavanju samita pet država-članica SB UN

Izvor: Vostok.rs, 25.Jan.2020, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina podržava predlog Rusije o održavanju samita pet država-članica SB UN

Kina podržava predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o održavanju sastanka lidera pet država-stalnih članica Saveta bezbednosti UN koje imaju pravo veta, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Hua Čuning.
„Kina podržava predlog Rusije o održavanju samita pet država-članica SB UN i spremna je da sa ruskom stranom kontaktira i usaglašava ovo pitanje sa ostalim stalnim članicama Saveta bezbednosti“, navodi se u saopštenju. Ona je podsetila na ulogu i odgovornost SB UN u osiguranju mira i stabilnosti, naglasivši da u ovom trenutku međunarodnu situaciju karakterišu porast faktora nestabilnosti i neodređenosti, multilateralizam i uloga UN se suočava sa ozbiljnim izazovima. „Ove godine se obeležava 75. godišnjica pobede u svetkom antifašističkom ratu i formiranje organizacije Ujedinjenih nacija. Jačanje kontakata i saradnja pet stalnih država-članica Saveta bezbednosti imaju ogroman značaj za podržavanje multilateralizma i posleratnog svetskog poretka, održavanje autoriteta UN i njenog Saveta bezbednosti, održavanje međunarodnog i regionalnog mira i stabilnosti“, izjavila je Hua Čuning. Predsednik Putin je ranije predložio da se održi sastanak pet stalnih članica SB UN.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.