Slučaj državi udar: Ako je to zvanična Moskva...

Izvor: B92, 16.Okt.2018, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj "državi udar": "Ako je to zvanična Moskva..."

Podgorica -- Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio da nikada nije optužio zvaničnu Rusiju za pripremanje državnog udara u Crnoj Gori.

On je dodao da u tom kontekstu nije pominjao ruskog predsednika Vladimira Putina, već delove administracije, odnosno dvojicu službenika GRU.

"Nikad nisam optužio zvaničnu Moskvu. Ruska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << država je Majakovski, Ruska pravoslavna crkva, Boljšoj teatar i 150 miliona Rusa. Optužio sam pojedince, pripadnike SBB-a, agente GRU i pojedine Kozake. Ako je to zvanična Moskva, onda smo je optužili", rekao je Katnić za podgorički "Dan".

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je juče optužbe da je ta zemlja umešana u pokušaj državnog udara 2016. u Podgorici.

"Očigledno je glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić odlučio da se priključi konkursu za najsmrtonosnije optužbe protiv Rusije", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Kako se dodaje, "Katnić već dve godine aktivno traži neosporne dokaze takozvanog pokušaja državnog udara u Podgorici u oktobru 2016. godine, u kojoj su navodno učestvovali agenti ruske vojne obavještajne službe GRU".

"Ruska strana snažno odbacuje bilo kakvu mogućnost zvaničnog učešća u ovim izmišljenim pokušajima da se izvede nezakonito delo i veruje da su takve optužbe neosnovane i apsurdne", navodi se u saopštenju ruskog ministarstva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Katnić: Nisam optužio Rusiju

Izvor: Danas, 16.Okt.2018

Crnogorski glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić izjavio je da nikada nije optužio zvaničnu Rusiju za pripremanje državnog udara u Crnoj Gori. Članak Katnić: Nisam optužio Rusiju se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.