ISTRAŽIVANjE: Putinu manje veruju ali ga i dalje najviše podržavaju

Izvor: Večernje novosti, 21.Jan.2019, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAŽIVANjE: Putinu manje veruju ali ga i dalje najviše podržavaju

Poverenje građana u predsednika Rusije Vladimira Putina je palo i nalazi se na najnižem nivou u poslednjih 13 godina, ali podrška koji mu građani daju je i dalje velika, preko 60 odsto Poverenje građana u predsednika Rusije Vladimira Putina je palo i nalazi se na najnižem nivou u poslednjih 13 godina, ali podrška koji mu građani daju je i dalje velika, preko 60 odsto, rezultati su istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ruskog centra za ispitivanje javnog mnjenja "Levada". Ankete su pokazale da je poverenje u ruskog predsednika palo na 33,4 odsto, i to je najlošiji rezultat od 2006. godine, prenosi Rojters. Ovi rezultati ne predstavljaju trenutni problem za Putina koji je na izborima u martu prošle godine obezbedio novi šestogodišnji mandat, ali bi oni mogli ohrabriti njegove potencijalne naslednike da započnu borbu za što bolju poziciju.PROČITAJTE JOŠ: PUTIN KRITIKOVAO EU: Rusija spremna da uđe u dijalog o statusu Kosova Putinov ukupni rejting, koji se razlikuje od rejtinga poverenja, još uvek je visok i iznosi nešto preko 60 procenata, i ko je i on niži od svog vrhunca od skoro 90 procenta, a ovakav trend je povezan s padom prihoda u ruskim domaćinstvima i nepopularnim vladinim merama kao što su podizanje starosne granice za penzionisanje i povećanje poreza na dodatu vrednost, pokazalo je istraživanje. Rusi su Putinu najviše verovali u julu 2015. godine nakon što je Rusija prisajedinila Krim 2014. godine i taj rezultat je iznosio 71 odsto, da bi potom on pao na 55,3 odsto pred prošlogodišnje predsedničke izbore i na 36,5 odsto na kraju prošle godine, podseća agencija.PROČITAJTE JOŠ: Putin "nacrtao" Makronu zašto je zaplenio ukrajinske brodove Isto istraživanje pokazalo je da je Putin i dalje političar kome se najviše veruje u Rusiji, a iza njega su ruski ministar odbrane Sergej Šojgu sa rejtingom od 13,7 odsto i ministar inostranih poslova Sergej Lavrov sa 9,3 odsto.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Putinu manje veruju, ali ga i dalje najviše podržavaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2019, 04:36

Poverenje građana u predsednika Rusije Vladimira Putina je palo i nalazi se na najnižem nivou u poslednjih 13 godina, ali podrška koji mu građani daju je i dalje velika, preko 60 odsto, rezultati su istraživanja ruskog centra za ispitivanje javnog mnjenja "Levada"...Ankete su pokazale da je poverenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.