Erdogan predlaže sastanak Rusije, Ukrajine i UN u Istanbulu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2022, 07:09

Erdogan predlaže sastanak Rusije, Ukrajine i UN u Istanbulu

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan predložio je tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom održavanje sastanka delegacija Rusije, Ukrajine i UN u Istanbulu i ulogu u mogućem mehanizmu nadgledanja ako se obe strane slože, saopštila je kancelarija turskog predsednika.

"Razgovaralo se o regionalnim pitanjima, poput ruske operacije u Ukrajini, kao i tursko-ruskim odnosima", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << navedeno je u saopštenju, prenela je agencija RIA Novosti.

Erdogan je kazao da su potrebni koraci koji će minimizirati negativne posledice rata i ojačati poverenje brzim obnavljanjem mira između Rusije i Ukrajine.

Predsednik Turske je tokom razgovora rekao i da se u Siriji nastavljaju napadi terorističke organizacije PKK/YPG (Kurdistanske radničke partije) na Tursku i sirijsko civilno stanovništvo.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Erdogan nije optimističan: Danas važan razgovor

Izvor: B92, 30.Maj.2022

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan saopštio je nameru da danas razgovara telefonom sa ruskim i ukrajinskim kolegama..."Naravno, Rusija neće pozitivno gledati na te stvari (pristupanje Švedske i Finske NATO). Rusija je, pre svega, zabrinuta zbog finskog pitanja. Zašto? Zato što je ovo granična...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.