Englezi hoće Treći svetski rat: Izmislili Putinovu izjavu!

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2016, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Englezi hoće Treći svetski rat: Izmislili Putinovu izjavu!

Decu ispišite iz škola koje pohađaju i svi zajedno se hitno vratite u Rusiju - naredio je Vladimir Putin i tako izazvao neverovatne reakcije i opštu paniku na kontinentu. Jedini problem u celoj priči jeste - što to Putin nije rekao!

Ovu neverojatnu izjavu odnekud su iskopali neki ruski portali, a engleski tabloidi su je objavili na naslovnicama i zapravo najavili Treći svetski rat.

Naravno, posle toga su svi ostali počeli da prenose tu "naredbu" ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predsednika.

Cela priča je otišla tako daleko da je izjave Putina morao da demantuje i Raša tudej, internet portal koji se finansira upravo iz Kremlja. Dakle, na neki način portal koji je Putinovo glasilo.

"Dejli mejl" i "Dejli star" su najavili Treći svetski rat na temelju nepouzdanih informacija ruskog regionalnog portala "Znak.com". Citirali su pet anonimnih političara koji su navodno rekli da im je iz Kremlja preporučeno da vrate kući svoje porodice sa Zapada - piše RT, uz objašnjenje da Putin ne želi da političari upisuju svoju decu na skupe strane fakultete, već na ruske...

Međutim, čini se da je i ta ublažena verzija priče neistinita. Portparol Kremlja Dimitrij Peskov rekao je da sve to zajedno čista izmišljotina.

- Zvaničnicima Kremlja se preporučuje da porodice vrate u Rusiju? Prvi put čujem za to... - rekao je Peskov.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.