Direktor srpske pošte dobio od Putina komemorativnu medalju

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Apr.2021, 18:45

Direktor srpske pošte dobio od Putina komemorativnu medalju

Direktor srpske pošte Zoran Đorđević pokazao je "Sputnjiku "prigodnu medalju povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu koju mu je lično poslao ruski predsednik Vladimir Putin

- Počastvovan sam i prijatno iznenađen što sam primio spomen medalju od ruskog predsednika Vladimira Putina. Radujem se radu na jačanju i razvoju odnosa naše dve bratske nacije, po uzoru na našeg predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aleksandra Vučića - rekao je Đorđević.

Medalju je Đorđeviću uručio ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko, na izložbi u Nacionalnom muzeju pošte koja je otvorena u ponedeljak povodom obeležavanja 60 godina Gagarinovog leta.

Medalja je uručena za aktivno učešće u patriotskom obrazovanju građana i za rešavanje socijalno-ekonomskih problema veterana iz Drugog svetskog rata.

Đorđević, koji je ranije bio na funkciji ministara odbrane i rada, rekao je prošle nedelje za Sputnjik da je pošta izdala poštanske marke u posebnom izdanju u znak obeležavanja 60. godišnjice prvog leta u svemir sa posadom.

Otkrio je da će Putin dobiti jedinstvene prigodne kolekcionarske marke pod brojem jedan, rekao je zvaničnik za Sputnjik. Predsednik Srbije Aleksander Vučić postaće vlasnik drugog otiska maraka, dok će šef Roskosmosa Rogozin dobiti marke pod brojem tri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.