DSS: Značajna podrška Putina po pitanju Kosova, pitanje statusa staviti u stanje mirovanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2019, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Značajna podrška Putina po pitanju Kosova, pitanje statusa staviti u stanje mirovanja

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je poseta predsednika Rusije Vladimira Putina veoma značajna pre svega zbog jasno iznetog stava Rusije da se "Moskva zalaže za postizanje obostrano prihvatljivog rešenja za Kosovo na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN".

"Ovim stavom je Vladimir Putin nedvosmisleno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poručio da Rusija nikako ne podržava ideju da Srbija prihvati secesiju svoje južne pokrajine, makar i kroz razgraničenje Srba i Albanaca po etničkom principu, odnosno podelu Kosova i Metohije", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Prema Jovanovićevim rečima, predsednik Rusije je jasno izrekao da Srbija ima garanciju da će Rusija da štiti njen teritorijalni integritet dokle god to čini njena vlast.

U takvim okolnostima i uz realnu mogućnost da će već u maju ove godine evroskeptične stranke osvojiti većinu u Evropskom parlamentu, jedini odgovoran stav srpske vlasti jeste da se sa Prištinom nastave razgovori isključivo o praktičnim pitanjima kojima se uređuje život i odnosi Srba i Albanaca na Kosovu i kojima se ne ugrožavaju suverena prava države Srbije nad Kosovom, ukazao je Jovanović.

On je istakao da se zbog toga pitanje statusa mora staviti u stanje mirovanja, a da bi sve drugo pokazalo da je srpski narod imao većeg branioca njegovih interesa u predsedniku Rusije nego u predsedniku Srbije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DSS: Važan stav Moskve, razgovarati samo o tehničkim pitanjima

Izvor: RTS, 18.Jan.2019

Opoziciona Demokratska stranka Srbije povodom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji, ocenjuje da je veoma važno što je zvanična Rusija na jasan način iznela stav da se "Moskva zalaže za postizanje obostrano prihvatljivog rešenja za Kosovo, na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.