Časni krst iz Zemuna ide PUTINU! Srbi plivali u znak velikog prijateljstva srpskog i ruskog naroda

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2019, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Časni krst iz Zemuna ide PUTINU! Srbi plivali u znak velikog prijateljstva srpskog i ruskog naroda

Plivanje za časni krst u Zemunu ove godine je posvećeno jubileju osam vekova autokefalnosti SPC, časni krst posvećen je velikom prijateljstvu srpskog i ruskog naroda.

Jedan krst koji je izvučen iz Dunava putem diplomatskog protokola upućen je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, drugi ambasadoru Rusije u Beogradu Aleksandru Čepurinu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dok je treći uručen gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću.

Četvrti je uručen predstavniku televizije RS, nakon čega je patrijarh poručio „Neka živi naša pravoslavna RS“.

Podsećamo, više od 200 plivača je plivalo u Zemunu, a kada je krenula trka Beograđanku Jovanu su momci viteški pustili do krsta.

Osamnaestogodišnjakinja je po završetku podelila sa okupljenima svoju potresnu životnu priču, rekavši da je pobedila rak i da ovaj Časni krst posvećuje svima koji boluju od ove opake bolesti i onima koji nisu više sa nama.

I samoj Jovani, ali i okupljenima krenule su suze tokom potresnog govora.

Jovana je inače ranije igrala fudbal u Crvenoj zvezdi, a 2015. godine joj je dijagnostikovan zloćudni tumor u predelu karlice. Proglašena za jednu od najtalentovanijih golmana u Srbiji.

Jovana je rođena 20. januara 2001. godine, a po Svetom Jovanu je dobila i ime. Na golmanskom dresu uvek nosi broj 01, što simboliše njenu godinu rođenja. Idoli su joj Boban Bajković i Predrag Rajković, koga bi mnogo volela da upozna. U Crvenoj zvezdi je već sedam i po godina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ČEKA NAS POMRAČENJE MESEC: Neviđeni nebeski fenomen videćemo u ponedeljak!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2019

U ponedeljak 21. januara doći će do potpunog pomračenja Meseca, koje će, ukoliko bude vedro, iz Srbije moći da se prati pre izlaska Sunca na zapadnom delu neba...Ova pojava trajaće od 4:34, sve do zalaska Meseca ispod horizonta u Beogradu u 7:17, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković"...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.