Apel 38 zemalja da Gutereš sa Putinom razgovara o slučaju Sencova

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2018, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel 38 zemalja da Gutereš sa Putinom razgovara o slučaju Sencova

SAD, Francuska, Velika Britanija i još 35 zemalja apelovale su na generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovara o slučaju ukrajinskog reditelja Olega Sencova koji štrajkuje glađu u zatvoru, kao i o slučajevima desetina drugih ukrajinskih zatvorenika.

O slučaju Sencova, koji štrajkuje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od 14. maja, hitno se mora razgovarati sa Kremljom, navodi se u pismu Guterešu koje potpisuje 38 zemalja, uključujući Australiju, Kanadu, više članica EU, Tursku, Moldaviju, Gruziju i Ukrajinu.Generalni sekretar UN trebalo bi da se sastane sledeće srede sa Putinom i da zajedno prisustvuju utakmici Portugal-Maroko na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Sencov koji se protivio pripajanju Krima u martu 2014. godine, osuđen je u avgustu 2015. godine za "terorizam" i "trgovinu oružjem". On služi kaznu od 20 godina u zatvoru na severu Rusije.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.