Akrobacije striža i migova ostavile publiku BEZ DAHA, Putin otišao

Izvor: Blic, 16.Okt.2014, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akrobacije "striža" i "migova" ostavile publiku BEZ DAHA, Putin otišao

Ruski predsednik Vladimir Putin boravi danas u poseti Beogradu tokom koje razgovara sa državnim vrhom i prisustvuje obeležavanju 70. godišnjice oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom i 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Tim povodom u Beogradu se održava velika vojna parada, koju UŽIVO možete da pratite na sajtu "Blica".

Letovima srpskih "migova" i ruske trupe "Striži" završena je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vojna parada u Beogradu, uz intoniranje "Marša na Drinu".

Nakon završetka parade, Vladimir Putin, Tomislav Nikolić i ostali zvaničnici napustili su svečanu binu ispred palate "Srbija".

Ruska akro grupa "Striži" leti na avionima Mig-29, tipa 9-13 ili 9-51.

Jedna je od tri aktivne akro-grupe ruskog vojnog vazduhoplovstva i leti u sastavu 237. Centra za prikaz avijacijske tehnike koji nosi ime ruskog vojnog pilota iz Drugog svetskog rata Ivana Nikitoviča Kožeduba.

Amblem grupe je ptica crna čiopa (striž) na crvenoj pozadini, što je i šema bojenja aviona koji lete u toj akro grupi.

Zašto su gardisti posebno oduševili publiku na vojnoj paradipročitajte u posebnom tekstu

.

Vojna vozila prolaze ispred Palate "Srbija" dok s razglasa može da se čuje partizanska koračnica "Po šumama i gorama".

Podsetimo se i kineske verzije ove slavne pesme.

Pesma "Po šumama i gorama" bila je veoma popularna među jugoslovenskim partizanima tokom Narodnooslobodilačkog rata, ali melodija zapravo potiče iz SSSR-a, kada su je pevali pripadnici Crvene armije u Sibiru iz razdoblja Ruskog građanskog rata.

Proud WWII veteran. #Belgrade #LiberationParade pic.twitter.com/EF9AqlIk8Z— Balkan news (@NewsBalkan) October 16, 2014

Počela su i nadletanja aviona "supergaleb", dok ispod njih prolazi kolona kamiona i artiljerijskog oružja i raketnih sistema iz herojske 250. raketne brigade.

Počeo je i defile rečne flote Vojske Srbije.

Zanimljiv prizor bio je skok padobranaca preko duge.

Paradu #KorakPobednika otvorili padobranci @mo_i_vs uz "dugu" pic.twitter.com/dmtFGlz2bL— RTS Dozvolite (@RTS_Dozvolite) October 16, 2014

 Sve vreme trajanja parade, kiša ne prestaje. Uprkos tome, hiljade građana strpljivo posmatra kolonu.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVAJTE: Ovako su "Striži" parali nebo nad Beogradom (VIDEO)

Izvor: 24sata, 16.Okt.2014

Letovima srpskih "migova" i ruske trupe "Striži" završena je vojna parada u Beogradu, uz intoniranje "Marša na Drinu"...Nakon završetka parade, Vladimir Putin, Tomislav Nikolić i ostali zvaničnici

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.