Abe: Predsednik Putin pokazuje ozbiljnu rešenost da se mirovni sporazum potpiše

Izvor: Vostok.rs, 01.Jan.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Abe: Predsednik Putin pokazuje ozbiljnu rešenost da se mirovni sporazum potpiše

Premijer Japana Šinzo Abe nada se da će sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom održati „predmetnu raspravu“ o zaključivanju mirovnog sporazuma između dveju država na sastanku dvojice lidera u januaru.
„Postoji mnogo problema (na pregovorima). Želeo bih da počnem konkretnu raspravu na sastanku sa predsednikom Putinom (u januaru tokom posete Rusiji). Predsednik Putin pokazuje ozbiljnu rešenost da se mirovni sporazum potpiše“, istakao je japanski premijer, prenosi agencija Kjodo. Komentarišući pitanje mogućeg raspoređivanja američke baze na Kurilima u slučaju njihove delimične predaje Japanu, Abe je rekao da Tokio još nije dobio pristanak Vašingtona da će se obavezati da na Kurilima neće biti američkog vojnog kontingenta.  
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Japan

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.