Vladika Artemije smenio Peranovića

Izvor: Glas javnosti, 28.Maj.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Artemije smenio Peranovića

NOVI PAZAR/BEOGRAD - Vladika raško-prizrenski Artemije juče je razrešio dužnosti protojereja Branislava Peranovića, upravnika Pravoslavno-misionarskog i duhovno-rehabilitacionog centra za bolesti zavisnosti Crna reka, protiv koga će biti pokrenut crkveno-sudski postupak zbog primene nedopustivih metoda kažnjavanja nad štićenicima centra.

Odan episkopu

Branislav Peranović kaže da je mirno prihvatio odluku vladike.

- Sam sam rekao da ću ostati poslušan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i odan svom episkopu koga vrlo poštujem i da imam poverenje u njega. Tako je i ostalo. Nikako ne uzimam lično njegovu odluku i ne trpim zbog toga. Jedino me ubija pritisak medija. To je pravi cunami. Parohiju nisam imao, ne znam da li ću je dobiti. Najpre treba da prođem crkveno-sudsku istragu. U svakom slučaju, i ubuduće ću se baviti narkomanijom. Ne terapijom, nego preventivno i edukativno. Počeću da pišem knjigu jer nisam navikao na poraze i ovo i ne smatram porazom.

Danas saslušanje

Kako nezvanično saznajemo, policija u Novom Pazaru će po prijavi ombudsmana Saše Jankovića danas saslušati devet osoba iz centra Crna reka, među kojima i oca Branislava Peranovića, na okolnosti premlaćivanja štićenika ovog centra.

Šta su batine u odnosu na izlečenje narkomana koji pod uticajem droga ubijajući sebe ubija i druge oko sebe?! Žalim narkomane, još više njihove nesrećne roditelje. Žalim zbog odluke vladike Artemija, naročito kada čuh u sinoćnoj emisiji "Da možda ne" onu nesretnu majku koje se zabrinuti "borac protiv batinanja", cenjeni borac za postovanje ljudskih prava, psihijatar g-dja Tasić ne seti da je narkomanu Lazaru, sinu nesretne majke, tri godine naplacivala po 280 evra za jednu injekciju-blokator i tako do nekih ukupno uzetih pet hiljadarki evra!? Žalim što se satanizuje Centar u kome je uspešnost izlečenja "neprihvatljivim metodama" 30% u odnosu na čitavih 3% uspešnosti izlečenja "naučnim, humanim" metodama npr. državne ustanove u Drajzerovoj., ili "naučnim, humanim" metodima od 280 evra po blokator injekciji! Žalim što licemerje, "boraca za poštovanje ljudskih prava" uspe u svom perfidnom naumu, nadam se samo za kratko, da METADON i blokator injekcije koji KOŠTAJU dobiše "blagoslov" za dalje mučenje i narkomana i njihovih nesretnih roditelja. S Kosova će drogu narko dileri i dalje "valjaii", blokatore i metadon će na LOPATE prodavati i "malo" na nesreći narkomana neki zaradjivati, broj narkomana će se povećavati, za njihova ljudska prava (da zauvek narkomani ostanu!?) dušebrižnici će se brinuti, usput Crkvu pljujući, a Centri sa istinskim uspehom zatvarati!?? L I C E M E R J E!!!

Живимо у време сотоне, а за такво време:"БАТИНА ЈЕ ИЗ РАЈА ИЗАШЛА!"

OPROSTI MI BOŽE, AKO TE IMA! PA I "CRKVENJACI" SU ZASNOVANI NA POLITIČKOJ TEORIJI VLADAVINE, TU ČAK I NEMA RAZLIKE U HIJERARHIJI, A CILJ JE ISTI.

ŠTO SE OVOG PERANOVIĆA TIČE, PA PO FACI MU SE VIDI DA JE HOKŠTAPLER.

Peranovic nije hokstapler.

Ja bih celu Srbiju pretvorila u centar Crna Reka i postavila protojereja Branislava Peranovica da izleci sve ove narkomane i bolesnike u skupstini i na politickoj sceni, pa ako treba i lopatom.

Dosta mi je humanizma i renesanse. Batine su samo disciplinska mera za tako teske bolesnike. Samo jadni roditelji znaju kakvo je to zlo imati narkomana u kuci.

ЖИВЕО владика др. Артемије, и узгред једно громогласно "УААААААА!" за однарођени Тадићев Синод!

Najvece postovanje zasluzuje PREOSVECENI VLADIKA ARTEMIJE. Od srca mu zelim da sva ova iskusenja izdrzi i ne dozvoli licemerima da u svojim nastojanjima da ga se rese uspeju. Bog to nece to dozvoliti.

Ja bih Peranovica postavila na celo Srbije da npravi centar Crna Reka i da izleci sve bolesne politicare u skupstini makar i asovom.

Batinjanje je disciplinska mera koju podrzavaju i ocajni roditelji koji najbolje znaju sa kakvom bolesnom decom, izmenjene psihologije i licnosti imaju posla.

Dosta mi je humanizma i renesanse. Bolje da ih tuku ako to pomaze nego da umiru od droge.

Tadic se zavukao duboko u zapadnodupe pa izgleda i clanove SINODA povlaci za sobom. Pa ovi sto su palili Skupstinu i sa kalasnjikovima ulazili u trezore banaka sada nam prodaju demokratiju. Njih treba lopatom pokupiti. Svasta Srbi trpe. Narod se svrstao uz Dr. Artemija. Podrska Artemiju iz Mexico.

u pravu je u svemu peranovic i svi koji su u centru za drogu u crnoj reci i jakovljevic i preosveceni nas artemije svi ga sada mrze i pljulju sada su dobili priliku ali im je to za badava a to sve misle nesto ce uraditi jer je on sada bio i ostao da ne moze bajden u carske decane sami satanisticki poredak u manastir ali su nasli nekog savu koji je to uradio i jos je taj to i pre radio u decanima i kosmetu protiv vladike i crkve jer je u sada takvom kakav je vrhu crkve mnogo onih za posetu pape i za potiho unijatsko drustvo tkzv ekumenizma i tkzv ujedinjenje crkava ali od toga nista biti nece u srbiji jer kad rade menjati liturgiju i ustav crkve i smenu glavnog u crkvi sve misle da ce proci i da im je proslo zbog ovakve vlasti i stanja srba gde god zive ali nije jer uvek treba da se unijati sete i vatikan 1937 i pokusaja konkordata aod ljudi koji su tada imali 34i 26 godina sam slusao kako je narod srpski se poneo i pokazao prema tim stvarima

Resavajuci posledicu a ne uzrok stvaramo od problema neresiv problem.Nije problem otac Branislav problem je drzavni sistem koji namerno ili nenamerno nazovi nacionalnom strategijom ne resava problem narkomanije .Ako se to pitanje javno postavi ni Evropi takvi necemo trebati.Niko od ,,strucnjaka,, drzavnih ne izadje sa resenjem...kriv im svestenik.Vec nekoliko meseci smo u niskom startu i cekamo obarcun sa organizovanim kriminalom ...a nikako da krene.Represivnim kaznjavanjem ,presecanjem tokova prljavog novca ,od droge, u gradjevinarstvu na primer svega ovoga ne bi ni bilo ...umesto toga ,neko danas obajavi ..u Srbiju stize nova vrsta kokaina NEGRA...A cinjenica ,koja je javno ovih dana na seminaru tuzilaca Srbije koji se odrzao na Palicu da ,65%krivicnih dela potice il je vezano za dogu,govori o svima nama i drzavnom ,,aparatu,,koji vodi ovu zemlju ...u virtuelnu stvarnost koju nam svakodnevno serviraju.

UDRI POPE !!!!!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.