Vladika Artemije penzionisan na Saboru SPC

Izvor: Glas javnosti, Beta, 04.Maj.2010, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladika Artemije penzionisan na Saboru SPC

BEOGRAD - Na Saboru Srpske pravoslavne crkve danas je usvojena odluka o umirovljenju (penzionisanju) episkopa raško-prizrenskog Artemija, rekao je za agenciju Beta izvor blizak SPC.

Izvor nije mogao da navede više detalja o raspravi koja se danas na Saboru vodila o kanonskoj odgovornosti episkopa Artemija zbog stanja u Raško-prizrenskoj eparhiji.

Sinod SPC suspendovao je u februaru vladiku Artemija zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << finansijskih malverzacija unutar Eparhije, a konačnu odluku o njegovoj sudbini trebalo je da donese Sabor, najviše telo SPC.

Za privremenog administratora Eparhije raško-prizrenske imenovan je umirovljeni episkop Atanasije (Jevtić).

Prema informacijama agencije Beta, vladike su bile podeljene oko stava po pitanju Artemija, a osnovna zamerka bila je na način na koji je Sinod suspendovao Artemija, kao i kako je ta odluka delovala na vernike.

Očekuje se da se Sabor, koji je počeo 26. aprila, završi kasno večeras ili sutra zbog predstojećeg praznika, Đurđevdana.

Ovo je pocetak jako loseg vremena za nas narod.Amputirali su jedinog velikog vladiku.Danas se slavi u Vatikanu.Grigorije,Irinej i Buljovic su se vec napili od srece i straha.Oni se nadaju da Boga nema.Ali...

Отворено непријатељство је нешто часно. Него шта радити са вуцима у јагњећој кожи ?

Страшна времена су дошла - удар на Духа Светога ни мање, ни више. Екуменизам у јагњећој кожи, под окриљем заједништва, тобоже неког поштовања.

Да ли је "финансијска малверзација" једини и прави разлог у случају Артемија процените сами, или је посреди нешто друго. Видите како се новотарци боре против старе и тврде вере.

Јел увођење новотарија тврда вера ?

СРАМОТА!

Платиће они за то!

А Артемије остаје наш једини владика!

Daleko od toga da je Artemije velika licnost i vladika za primer. A ta prica o Vatikanu i ekumenizmu je najobicnija dimna zavesa i podvala koju su lansirali Artemijevi branioci. Zasluzio je penzionisanje. Nadam se da ce monaskom skrusenoscu i molitvom okajati svoje bremenite grehe. Krasti novac od sirotinje je najniza vrsta ljudskog pada.

"Krasti novac od sirotinje je najniza vrsta ljudskog pada ovo Vi kazete a zaboravljate da ima nesto gore od toga kada drugoga osudjujete

Dragi Simo Stevovicu

pokusaj da se malo bolje informises i o VATIKANU i o EKUMANIZMU, bolje ces razumeti o cemu se radi.

Draga Ljiljo,

Nije to pisao Simo Stevovic, vec Satanasije.

Dragi Boze sto se cini!?Vladika Artemije koga izuzetno cijenim i postujem je penzionisan a vec penzionisani Vladika je na njegovom mjestu.Dragi Boze ako mozes pomozi im neznaju sto cine!!! Bratski pozdrav za sve postene SRBE iz SRPSKOG Cikaga.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.