Artemije: Nisam nameravao da osnujem novu crkvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2010, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Artemije: Nisam nameravao da osnujem novu crkvu

BEOGRAD -

Raščinjeni vladika Artemije negirao je da namerava da osnuje novu crkvu na Kosovu i Metohiji.

"Priča o novoj crkvi pojavila se pre Sabora (Srpske pravoslavne crkve), bez ikakvog osnova. Nikada nikome nisam rekao da nameravam da stvaram nekakvu svoju novu ili pravu svetosavsku crkvu. To su prosto gluposti i to je u domenu medijskog linča koji traje već devet meseci - od 11. februara do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << danas", rekao je Artemije za list Danas.

On je odbacio i tvrdnje da poseduje račune u srpskim i grčkim bankama. "To su najobičnije klevete. Ako ima tako nečeg, neka pruže dokaze", rekao je Artemije.

Bivši vladika ponovio je i da "neće prihvatiti nekanonske odluke SPC-a". "Pred Bogom i Crkvom ja sam doživotni episkop raško-prizrenski", rekao je raščinjeni vladika Artemije.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.