Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2021, 14:12

Stanojević: Niti smo poljuljani, niti imamo ikakav problem, sa punim samopouzdanjem se borimo za titulu

“Imamo gol-razliku 36:3 u Superligi, u grupi Lige Konferencije smo primili jedan pogodak”, ističe Stanojević

Partizan nije u krizi, nije pao u formi, niti ima ikakav problem u igri, tvrdi trener crno-belih Aleksandar Stanojević pred jako bitnu utakmicu u Bačkoj Topoli protiv TSC-a.

Iako vlada većinsko mišljenje da Parni valjak ne juri u poslednjih dvadesetak dana kao u prvih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dva meseca sezone, da teže dobija utakmice, kao i da je bio nemoćan protiv Genta u Humskoj, Stanojević se ne slaže sa tim ocenama i poteže svoje argumente da bi demantovao stakve stavove.

Šef struke lidera na tabeli ne vidi nijednu stvar u igri njegovog tima zbog koje bi bio zabrinut pred naredne mečeve.

Imamo gol-razliku 36:3. Ne znam kada je poslednji put Partizan imao takvu. Nemamo problem nikakav! Primili smo jedan gol u grupi Lige Konferencije, izgubili jednu utakmicu, koja je mogla da se završi nerešeno. Igrali smo protiv ekipe koja nam nije dozvolila da iskažemo svoje kvalitete”, kaže Stanojević.

Osvrnuo se trener Partizana i na prethodna dva meča u Superligi.

Protiv Radnika smo imali 27 udaraca na gol, a oni nas nisu ugrozili nijednom. Da smo pobedili 2:0, a oni pogađali prečku i stativu, onda bih rekao “da, imamo problem”. Napredak je bio u dobrom momentu, a isto nije uputio šut ka našem golu. Može TSC da nas pobedi, jer nije normalno da dobijete sve utakmice, ali za nas sve osim trijumfa u Topoli je neuspeh. Zato nema razloga da budemo poljuljani. Nemamo problem. Sa punim samopouzdanjem, sa energijom se borimo za titulu”.

A, meč u Topoli Parni valjak čeka i sa gotovo najjačim sastavom.

Po ustaljenom receptu, biće trojica-četvorica novih igrača. Svi su zdravi osim Markovića, koji je pod znakom pitanja. Jović se vratio u konkurenciju. Videćemo do utakmice kako se ko oseća, imamo neku ideju. Verujem u sve igrači, svi oni su nam doneli ovaj rezultat, dobar rezultat. Znamo koliko nam ova utakmica znači, biće teška, ali tako se i spremamo”.

Stanojević je znao više puta da kaže kako ne voli kada protivnik promeni trenera baš pred meč sa Partizanom, jer mu to otežava pripremu, a upravo to se dogodilo u TSC-u, jer je pre nekoliko dana smenjen Mladen Krstajić.

TSC je igrao izvanredno, bili su dominantni u svakoj utakmici, igrali su dosta dobro, samo ih nisu pratili rezultati. Četvrti su na tabeli, ne bih ulazio u njihove razloge... Isti su to igrači, opasni u tranziciji, u prekidu. Ispratili smo sve i dobro smo se pripremili”.

 RIKARDO JE TIMSKI IGRAČ

Jedna od tema posle meča sa Gentom je Rikardo Gomeš, koji pored sjajnog golgeterskog učinka pokazuje i negativnu stranu, a to je preterano sebičnost ispred protivničkog gola. Ipak, i tu Stanojević nudi drugačije mišljenje.

Slažem se da to tako deluje sa strane. Rikardo je izuzetan timski igrač. Bori se za tim, gine, igra pod injekcijama. Nisam odavno video stranca koji je takav timski igrač. On kada bi mogao da izdribla igrača ili da iz prve asistira i još daje toliko golova, ne bi bio ovde sa nama. Rikardo to vidi, zna, radimo na tome, ali centarfor u 16 metara ne vidi nikog, samo želi da šutne, da postigne gol”.

Prognozziraj derbije i osvoji 100.000 dinara!

Otkrio je Stanojević i da je Gomeš umalo propustio meč sa Gentom.

On ima problem sa kolenom, dan pred utakmicu je bilo pitanje da li će igrati, osetio je strahovit bol. Ali, to nije razlog zašto nije odigrao loptu Nathu ili zašto nije dobio duel. Sad nije umoran, imao je šest dana. Bio je umoran pre pauze”.

Pohvale za nastup protiv Belgijanaca dobio je golman Popović.

Za njega smo imali ponudu pre nekoliko meseci, ali je klub odbio. On je golman koji se razvija, dobro brani, sigurno deluje. Konstantno se dokazuje i uliva sigurnost svima. Ne pamtim kada je Partizan imao tako mlado golmana, još od Ivice Kralja, a još je izdanak naše škole. Verujem da će jednog dana biti u ligi Petice”.

KVARTET POLOŽIO PROTIV GENTA

A, za meč sa Gentom trener Partizana je izdvojio trojicu igrača zbog dobre igre.

Za mene su Saničanin, Vujačić i Zdjelar bili iznad ekipe. Golman Popović i njih trojic su bili na visini zadatka, rešili su neke teške situacije, uspeli da se izbore sa protivničkim igračima”, istakao je Stanojević.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Vlada Stanojević

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Stanojević: Pad forme? Imamo 36:3, kad je Partizan bio kandidat za titulu?

Izvor: B92, 23.Okt.2021

Trener Partizana Aleksandar Stanojević imao je zanimljivu najavu meča sa TSC-om u Superligi...Dva dana od poraza protiv Genta (1:0) u Ligi konferencija Stanojević je podsetio da nema govora da je razlog tome pad forme...Objasnio je i da rezultati govore tome u prilog..."Svi ovi igrači koji su igrali...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.