ZA SADA BEZ NOVIH VIZA: Neuspesi u finalima srpskih kajakaša i kajakašica

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 21:31

ZA SADA BEZ NOVIH VIZA: Neuspesi u finalima srpskih kajakaša i kajakašica

U Rusiji nova šansa.

Srpski kajakaški dvosedi, Ervin Holpert/Mihailo Subotić u muškoj i Marija Dostanić/Kristina Bedeč u ženskoj konkurenciji, nisu uspeli da obezbede plasman na Olimpijske igre na Evropskim kvalifikacijama u Mađarskoj. Nije uspeo ni Bojan Zdelar da izvadi kartu za Tokio. Naš kajakaš je u finalu jednoseda na 1.000 metara osvojio šesto mesto.

Holpert i Subotić u dvosedu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na 1.000 metara trku su završili za 3 minuta i 33 sekunde, što im je donelo šesto mesto u finalu.

Trijumfovala je posada Mađarske, Kornel Beke i Adam Varga (3:21.96) koja je i izborila Olimpijsku kvotu. Drugi kroz cilj su prošli Pšemislav Korsak i Rafal Rosolski iz Poljske (3:22.50), dok je treće mesto osvojila posada Norveške, Jon Amund Vold i Ejvind Vold (3:24.71).

Srpska ženska posada dvoseda na 500 metara, Marija Dostanić i Kristina Bedeč takođe su kroz cilj prošle kao šeste u finalu, pošto su trku izveslale za minut i 50.90 sekundi.

Olimpijska kvota pripala je nemačkom dvosedu u sastavu Sara Brusler – Melani Gebhart (1:48.94). Drugo mesto zauzele su Ruskinje Natalija Podolskaja i Svetlana Černigovskaja (1:49.26), dok su na trećem mestu završile Karolina Garsija Otero i Sara Usande iz Španije (1:50.30).

Novu šansu će imati na Svetskim kvalifikacijama, 20. i 21. maja u Barnaulu (Rusija).

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska odbojkašica Milica Tasić
Pogledaj vesti o: Vize,   Japan,   Subotica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srpski kajakaši bez olimpijskih kvota

Izvor: B92, 13.Maj.2021

Dve srpske kajakaške posade u dvosedima nisu uspele danas da izbore kvote za Tokio, nakon drugog dana programa takmičenja na Evropskim kvalifikacijama za OI...Ervin Holpert i Mihailo Subotić u dvosedu na 1000 metara trku je izveslao za 3 minuta i 33 sekunde, što im je donelo šesto mesto u finalu...Trijumfovala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.