Srbija se obrukala u Estoniji i propustila prvu šansu za Mundobasket!

Izvor: B92, 21.Feb.2019, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija se obrukala u Estoniji i propustila prvu šansu za Mundobasket!

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Estonije u Talinu i ostala, barem za sada, bez plasmana na Svetsko prvenstvo.

Srbija je, posle dramatične završnice, poražena rezultatom 71:70, pa će priliku za plasman na Mundobasket morati da traži u poslednjem kolu.

I pored poraza izabranici selektora Aleksandra Đorđevića i dalje imaju sve u svojim rukama, s obzirom da im je potrebna samo pobeda protiv Izraela na domaćem parketu u nedelju kako bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plasirali na Mundobasket.

Ukoliko Srbija u tom meču takođe zabeleži neuspeh, i dalje će moći do prolaza na Svetsko prvenstvo u Kini, ako se poklope drugi rezultati u grupi L.

Povratnik u reprezentaciju u ovom meču bio je Miloš Teodosić, koji je "orlovima" doneo potrebnu čvrstinu i organizaciju u napadu.

U prvoj četvrtini, a i celom prvom poluvremenu, nije viđena preterano kvalitetna košarka. Srbija je promašila solidan broj otvorenih šuteva, ali je na drugoj strani igrala dovoljno dobru odbranu kako bi održavala prednost.

Uživo prenos meča mogli ste pratiti i putem našeg LIVE BLOGA.

Domaći košarkaši su uglavnom šutirali trojke, pre svega zbog dobre rotacije i preuzimanja u odbrani Srbije, ali nisu bili ni blizu onoliko efikasni koliko su želeli da budu.

Srbija je tražila igru većinom prvih 20 minuta, a pored Teodosića, koji je pogodio dve trojke i podelio nekoliko prelepih paseva, istakao se i Milosavljević sa 11 poena.

Srbija ni treću četvrtinu nije počela onako kako se očekuje, ali je održavala prednost. Teodosić je nastavio da igra toplo-hladno, dok se Milosavljević i dalje izdvajao kao najraspoloženiji.

Naši reprezentativci su i taj deo meča dobili, kao i prethodna dva, ali je prednost pred poslednjih deset minuta imala tek pet poena prednosti. Tokom četvrte deonice Estonija je držala pristojan zaostatak i nastavila da koristi istu taktiku koju je imala tokom celog meča, a to je šutiranje velikog broja trojki.

Ono što im prethodnih pola sata igre nije polazilo za rukom krenulo je u ovom delu meča, a Srbija nije imala adekvatnu igru u napadu da odgovori protivnicima i napravi neku brzu seriju. Ušlo se u poslednja dva minuta i, pravo ni iz čega, Estonija je imala priliku da dođe do velikog skalpa i pobede.

Teodosić, povratnik i kapiten, hteo je da bude heroj u finišu, ali u nekoliko navrata nije bio uspešan. Izgubio je loptu, a "orlovi" su u odbrani loše rotirali i primili trojku za 71:68 na deset sekundi do kraja.

U tom trenutku ponovo je pokušao Teodosić, koji je u pokušaju da iznudi faul pri šutu za tri poena loše izbacio loptu, koja se srećno odbila do Jelovca. Krilni centar je istrčao van linije za tri poena i nasamario protivnike, te iznudio faul.

Jelovac je pogodio prva dva bacanja, ali kod trećeg nije imao sreće, pa je lopta za dlaku ostala van obruča. Ona se odbila kod Milosavljevića, koji nije ni dobacio, pa je pobeda ostala u rukama Estonije.

Najefikasniji u našim redovima bio je Jelovac sa 19 poena i osam skokova. Odlični su bili već pomenuti Teodosić i Milosavljević. Oni su postigli po 16 poena, a Teodosić se istakao i sa deset asistencija. Pored njih trojice niko nije odigrao meč vredan pomena kod "orlova", a može se pribeležiti i učinak Raduljice od osam poena i šest skokova.

Kod sjajnih Estonaca najbolji su bili Kitsing i Kulamae sa 18 poena, koji su najbolji bili kada je to bilo najpotrebnije. Josear je imao osam poena i devet skokova, a poen više imao je Nurger.

Srbija naredni meč, koji će možda odlučivati o prolasku na Svetsko prvenstvo, igra u nedelju do 16 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.
Pogledaj vesti o: Vize,   NBA

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija u Talinu vadi vizu za Kinu

Izvor: RTS, 21.Feb.2019

Košarkaši Srbije igraju u Estoniji protiv istoimene selekcije možda i odlučujući meč kvalifikacija za plasman na SP u Kini. Direktan prenos meča u Talinu možete pratiti na Prvom programu RTS a kretanje rezultata na našem portalu. ...

Nastavak na RTS...

Rusi i Finci među sobom odlučuju ko će na Mundobasket

Izvor: Vesti-online.com, 21.Feb.2019

U poslednjem kolu u nedelju u Permu bitka za odlazak u Kinu...Pobednik meča Rusije i Finske zauzeće treće mesto u grupi, poslednje koje vodi na Svetsko prvenstvo potkraj ovog leta. U prvom meču "zborna" je pobedila na produžetak sa 77:75. Francuska i Češka su i ranije obezbedile vizu...U pretposlednjem...

Nastavak na Vesti-online.com...

DRAMA: Srbija može na Mundobasket i ako izgubi od Izraela! Evo i kako!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2019

Neočekivana triler završnica u L grupi kvalifikacija...Šokantnim porazom od Estonije košarkaši Srbije nastavili su borbu za plasman na Svetsko prvenstvo. Orlovi u poslednjem kolu traumatičnih kvalifikacija dočekuju Izrael (nedelja, 16) i pobeda donosi vizu za šampionat u Kini...Međutim, Srbija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.