Izvor: Radio 021, 03.Jun.2020, 14:40

U Nemačku trenutno mogu državljani Srbije sa boravišnom dozvolom, vizom ili trajnim prebivalištem

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib izjavio je da u Nemačku trenutno mogu da uđu državljani Srbije koji imaju boravišnu dozvolu ili vizu, i koji u toj zemlji imaju prijavljeno prebivalište.

"Dakle, svi koji su samo došli u posetu u Srbiju i koji su zbog korona krize bili primorani da ostanu duže nego što su planirali, mogu se vratiti kad god >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << žele. Trenutno su dužni da 14 dana budu u kućnoj samoizolaciji, isto kao i nemački državljani koji žele da se vrate, na primer, iz Srbije", navodi Šib u pisanoj izjavi za medije.

On je rekao da je situacija drugačija sa državljanima Srbije koji su već dobili vizu za ulazak u Nemačku, ali još ne žive tamo, već žele da uđu po prvi put, jer to za sada nije moguće.

Šib je dodao da je izuzetak ako je reč o državljaninu Nemačke koji je u braku sa državljaninom Srbije, ili ako im dete ima nemačko državljanstvo.

"Mešovita srpsko-nemačka porodica ima pravo kad god želi da uđe u Nemačku, bez obzira na trenutnu situaciju, ali samo svi zajedno, i to čak i u slučaju da supružnik do sada nije živeo u Nemačkoj", istakao je Šib.

On je dodao da su omogućena i putovanja iz ličnih razloga zbog hitnog slučaja, na primer zbog smrti člana porodice, a odluku o tome donosi službenik pogranične policije na granici prilikom pasoške kontrole.

Šib je rekao da su i dalje isključena sva turistička putovanja, odlazak u šoping, kod rodbine, prijatelja ili poznanika, a čim te mere budu ukinute ambasada će to objaviti OVDE.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nemci otkrili pod kojim uslovima Srbi mogu da uđu u njihovu zemlju i za koga je karantin obavezan

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020

Svi koji su samo došli u posetu u Srbiju i koji su zbog krize korona virusa bili primorani da ostanu duže nego što su planirali, mogu se vratiti kad god žele...Ambasador Savezne Republike Nemačke u Srbiji, Tomas Šib, izdao je danas saopštenje povodom interesovanja velikog broj građana o tome...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.