Srbija u Talinu vadi vizu za Kinu

Izvor: RTS, 21.Feb.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u Talinu vadi vizu za Kinu

Košarkaši Srbije igraju u Estoniji protiv istoimene selekcije možda i odlučujući meč kvalifikacija za plasman na SP u Kini. Direktan prenos meča u Talinu možete pratiti na Prvom programu RTS a kretanje rezultata na našem portalu.
19.32 – Estonci izjednačuju na šest i po minuta do kraja meča. Domaćin dobro koristi svaku grešku reprezentacije Srbije i u tranziciji to kažnjava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 19.22 – Završena je treća četvrtina, Srbija vodi sa 54:49. "Orlovi" su u par navrata imali najveću prednost na meču koja je iznosila sedam poena, ali se Estonci šutem sa distance drže rezultatski u igri.
19.00 – Nastavljen je meč...
18.45 – Na poluvremenu meča u Talinu, "orlovi" imaju tri poena prednosti - 34:31. Milosavljević, koji je najefikasniji sa 11 poena, imao je sjajnu rolu u finišu, ali Estonija je košem iz prodora zatvorila poluvreme i došla na povoljan rezultat za njih posle svega viđenog. 
18.36 – Ponovo problemi u skoku i ponovo minut odmora traži klupa Srbije - 27:27. 
18.28 – Drugom trojkom na meču Teodosić donosi maksmilanih "plus sedam" - 23:16, ali nakon toga sledi period "praznih minuta", što je primoralo selktora da zadraži tajm-aut. 
18.19 – Posle prvih deset minuta Srbija ima dva poena prednosti - 16:14. Činilo se da su izabranici selktora Đorđevića bili na dobrom putu da sa lepom zalihom završe prvi kvartal, ali je trojka domaćina i nekoliko promašenih zicera i bacanja učinila da dva tima odvaja samo jedan koš.
18.08 – Posle neštoi sporijeg i lošijeg početka i vođstva domačićina od 6:2, "Orlovi" pronalaze neki ritam u napadu, bolje kontrolšu skok a Teodoisć svojim prvim poenima, tj. trojkom donosi prvo viđstvo od 9:7 na sredini prve deonice. 
18.00 – Počeo je meč... 
17.55 – Startna postava Srbije je sledeća: Teodosić, Tepić, Milosavljević, Birčević i Gagić. 
"Orlovima" u narededne dve utakmice, sa Estonijom večeras i Izraelom u nedelju u Beogradu, treba još samo jedna pobeda kako bi i definitivno obezbedili mesto na košarkaškom Mundijalu.

Pojačani plejmejkerom Milošem Teososićem, uz momke koji su izneli veći deo ovih čudnih novih kvalifikacija, tim selektora Đorđevića ima priliku da u Talinu završi posao.
Srbija je treća na na tabeli grupe L sa skorom 6-4, dok Estonija ima skor 2-8 i nalazi se na začelju. 
Susret počinje u 18 časova, a prenos je na RTS 1 uz tekstaulni komentrar na našim Internet stranama. 
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.