Srbija i UAE potpisali sporazum o ukidanju viza

Izvor: N1 televizija, 26.Sep.2018, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i UAE potpisali sporazum o ukidanju viza

Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati potpisali su danas u Njujorku Sporazum o međusobnom ukidanju viza za putovanja između dve države, saopštilo je srpsko Ministarstvo inostranih poslova.

Sporazum su na marginama 73. zasedanja Generalne skupštine UN potpisali prvi potpredsednik Vlade i šef diplomatije Ivica Dačić i ministar inostranih poslova UAE šeik Abdulah bin Zajed.

Dva ministra dogovorila >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << su i početak priprema sporazuma o strateškom partnerstvu i međusobne redovne susrete, navedeno je u saopštenju.

U razgovoru je potvrđeno uzajamno prijateljstvo dve države i dva naroda, a Dačić je kolegi iz UAE zahvalio "na kontinuiranoj podršci Emirata naporima Srbije u sprovođenju zahtevnih ekonomskih reformi".

Ministar Abdulah bin Zajed istakao je da je "međudržavna ekonomska aktivnost na uzlaznoj putanji" i da se "očekuju nova ulaganja".

Ministar Dačić je ukazao na važnost stalnih kontakata državnih rukovodstava u cilju daljeg unapređenja bilateralne saradnje i utvrđivanja prijateljskih veza.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.