SP (kval.) - Aktuelni šampion sveta izvadio vizu za Kinu

Izvor: Sportske.net, 03.Dec.2018, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP (kval.) - Aktuelni šampion sveta izvadio vizu za Kinu

Zaključno sa noćašnjim utakmicama u američkom delu kvalifikacija, plasman na Svetsko prvenstvo u Kini obezbedilo je sedamnaest reprezentacija.

Naredne godine na programu je osamnaesto izdanje Svetskog prvenstva za košarkaše, a spisak učesnika planetarne smotre popunjava se iz dana u dan.

Zaključno sa jučerašnjim mečevima odigranim u četiri različite konfederacije, plasman na Mundobasket >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u Kini obezbedilo je sedamnaest reprezentacija, računajući i domaćina turnira.

Tokom noći igralo se na američkim kontinentima, a vize za Kinu izvadile su reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, Venecuele i Argentine.

Aktuelni šampion sveta savladao je u Montevideu Urugvaj 78:70 (22:17, 17:23, 11:14, 28:16) i tako stigao do osmog trijumfa u kvalifikacijama i plasmana na planetarnu smotru.

U jeku NBA sezone u timu aktuelnog šampiona sveta nije bilo najvećih zvezda američke košarke, pa je tako član Viskonsina Trevis Tris vodio "Amere" do pobede u Montevideu sa 17 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

Plasman na Svetsko prvenstvo noćas su osigurale još selekcije Argentine i Venecuele, a američka konfederacija ukupno će dati sedam učesnika na Svetskom prvenstvu, tako da tek predstoje završne borbe za četiri vize koje garantuju put u Kinu.

17 Teams (out of 32) already Qualified for #FIBAWC 2019

Angola 🇦🇴

Argentina 🇦🇷

Australia 🇦🇺

China 🇨🇳

Czech Republic 🇨🇿

France 🇫🇷

Germany 🇩🇪

Greece 🇬🇷

South Korea 🇰🇷

Lithuania 🇱🇹

New Zealand 🇳🇿

Nigeria 🇳🇬

Spain 🇪🇸

Tunisia 🇹🇳

Turkey 🇹🇷

USA 🇺🇸

Venezuela 🇻🇪

— Emiliano Carchia (@Carchia) 03. децембар 2018.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.