SAD razmatra mere protiv kosovskih lidera zbog Specijalnog suda

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD razmatra mere protiv kosovskih lidera zbog Specijalnog suda"

Američka ambasada u Prištini razmatra mere koje će preduzeti protiv kosovskih lidera ako nastave sa inicijativom o ukidanju Zakona o Specijalnom sudu, potvrdio je za prištinski "Zeri" konzul ambasade SAD Brajan Kortvil.
Brajan Kortvil se, kako prenosi list Zeri, nada da će kosovski lideri poslušati ambasadora Grega Delavija i odustati od inicijative.

U suprotnom, kaže Kortvil, ukidanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << viza je jedna od mera koja bi mogla da se primeni.
Američki ambasador u Prištini Greg Delavi upozorio je prošle sedmice kosovske lidere Hašima Tačija, Kadrija Veseljija i Ramuša Haradinaja, da će, ako nastave sa inicijativom za ukidanje Zakona o Specijalnom sudu, prema njima biti primenjene oštre sankcije.
Prištinski mediji su, podseća Zeri, ranije preneli da je Ambasada SAD u Prištini odbila zahtev za vizu kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, koji je nameravao da prisustvuje Molitvenom doručku u Vašingtonu, te da je razlog tome njegov stav prema Specijalnom sudu i demarkaciji sa Crnom Gorom.
Kortvil kaže da pojedinačne mere još nisu utvrđene, ali da se one razmatraju u Ambasadi SAD.
Konzul, kao se navodi, nije želeo da komentariše odbijanje Haradinajevog zahteva.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KOSOVSKIM LIDERIMA UKIDAJU VIZE? Poruka Prištini iz Ambasade SAD: Nadamo se da će političari čuti naše savete

Izvor: Blic, 22.Jan.2018

Američka ambasada u Prištini razmatra mere koje bi mogle da budu preduzete protiv kosovskih lidera ukoliko nastave sa inicijativom za ukidanje Specijalnog suda za zločine bivše OVK. Jedna od njih mogla bi da bude ukidanje američkih viza, kaže konzul SAD u Prištini Brajan Kortevil...U intervjuu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.