Pred sastanak Trampa i Kim Džong Una: Vijetnam deportovao imitatora lidera Severne Koreje

Izvor: B92, 26.Feb.2019, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pred sastanak Trampa i Kim Džong Una: Vijetnam deportovao imitatora lidera Severne Koreje

Hauard Eks, imitator lidera Severne Koreje, kaže da su mu nadležni rekli da mu viza nije važeća, ali mu nisu objasnili zašto.

Imitator Kim Džong Una deportovan je iz Vijetnama uoči sastanka lidera Severne Koreje sa američkim predsednikom Trampom u Hanoju.

Hauard Eks, imitator lidera Severne Koreje, građanin je Hong Konga, a prošle nedelje je organizovao nastup, lažni samit sa Trampovim imitatorom Raselom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vajtom.

Obojicu je tada ispitivala vijetnamska policija. Poručili su im i da prekinu sa imitatorskim šalama na račun dva svetska lidera.

Hauard Eks kaže da su mu zvaničnici rekli da mu je viza "nevažeća", ali dodaje da nije dobio nikakvo dodatno objašnjenje.

Imitatori Trampa i Kima su se pojavili na ulicama Singapura

"Satira je moćno oružje protiv svake diktature. Oni se plaše nekoliko ljudi koji samo izgledaju kao pravi (političari)", rekao je novinarima Hauard Eks, odeven u crno odelo i sa velikim crnim naočarima u stilu Kim Džong Una.

On i Vajt su učestvovali na satiričnom samitu u glavnom gradu Vijetnama, Hanoju, a novinarima su rekli da im je cilj smanjivanje nuklearnih ambicija Severne Koreje.

https://www.facebook.com/KimJongUnLookAlike/photos/pcb.2044837592301058/2044832168968267/?type=3&theater

"Mi radimo na postizanju mira. Pregovaranjem, dijalogom, želimo da pomognemo Severnoj Koreji, naravno", rekao je Vajt, rođen u Kanadi, koji imitira Donalda Trampa.

"Nadam se da on može da predvidi sve moje nuklearne poteze i ukine sankcije", odgovorio je Hauard Eks, imitirajući predsednika Severne Koreje.

Iz policije su rekli da imitatori moraju da prekinu nastup i da mogu da se kreću gradom samo uz odobrenje i pratnju, prenela je agencija AFP.

"Pravi razlog (što sam priveden) je što sam rođen sa licem koje liči na Kim Džong Unovo, to je pravi zločin", rekao je Hauard Eks.

Dodao je da veruje da je deportovan zato što lider Severne Koreje nema "smisla za humor".

Kimov nesuđeni dubler je već učestvovao u sličnim satiričnim podvizima tokom prvog američko-severnokorejskog samita u Singapuru prošle godine.

Obezbeđenje ga je udaljilo i sa Zimskih olimpijskih igara 2018. u Južnoj Koreji. Tada je plesao sa navijačima Severne Koreje.

Predsednici Tramp i Kim treba da se sastanu u Hanoju 27. i 28. februara. Očekuje se da će Tramp pokušati da ubedi lidera Severne Koreje da se odrekne svog nuklearnog programa.

Njihov prvi susret u Singapuru u junu prošle godine pratili su svi svetski mediji, a mnogi su bili i optimistični. Ipak, ispostavilo se da se nije mnogo toga značajnog promenilo.

Obe strane su tada izjavile da su posvećene denuklearizaciji, ali i dalje nisu poznati detalji koji bi pokazali kako će se to sprovesti.

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pred sastanak Trampa i Kim Džong Una: Vijetnam deportovao imitatora lidera Severne Koreje

Izvor: Radio 021, 26.Feb.2019

Hauard Eks, imitator lidera Severne Koreje, kaže da su mu nadležni rekli da mu viza nije važeća, ali mu nisu objasnili zašto...Getty ImagesHauard Eks kaže da su mu nadležni rekli da mu viza nije važeća ali mu nisu dali objašnjenje zašto..Imitator Kim Džong Una deportovan je iz Vijetnama uoči...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.