Posle novog nemačkog zakona koji olakšava zapošljavanje, Srbija će postati zemlja penzionera: Ovo je alarm!

Izvor: Prva.rs, 22.Dec.2018, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle novog nemačkog zakona koji olakšava zapošljavanje, Srbija će postati zemlja penzionera: Ovo je alarm!

Predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu dr Zoran Savić kaže da je odlazak naših medicinara sve lakši, a podseća da je 6.000 njih napustilo Srbiju.
"Sada neće čekati vize, neće čekati dugo da odu“, kaže on.
Prema njegovim rečima, naši radnici su jako edukovani, i poslodavci mogu da dobiju dosta više od njih nego od medicinara iz nekih drugih zemalja.
"Cenjeni su, i nažalost sve više odlaze“, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Savić.
Na pitanje za koga je usvajanje novog zakona dobra vest, urednica Biznisa i Ekonometra Radojka Nikolić kaže da je to dobra vest za one kojima je san Nemačka i rad u njoj.
"Bićemo zemlja penzonera. Ovo je aralm i mora hitno nešto da se uradi“, kaže ona.
Savić dodaje da ukoliko želimo da zadržimo radnike u Srbiji, moraju da se još povećaju zarade, jer su plate medicinara koji odlaze u inostranstvu daleko primaljivije.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.