Pitanje vizne liberalizacije ključno za stanovnike Kosova

Izvor: Blic, 20.Jan.2012, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitanje vizne liberalizacije ključno za stanovnike Kosova

PRIŠTINA - Šef Euleksa Gzavije de Marnjak izjavio je u Prištini posle sastanka sa komesarkom za unutrašnje poslove Evropske unije Sesilijom Malstrom da je pitanje vizne liberalizacije ključno za stanovnike Kosova, saopštio je Euleks.

"Komesar i ja smo se saglasili da je jačanje i unapređenje vladavine zakona na Kosovu osnovni deo procesa vizne liberalizacije", kaže se dalje u saopštenju i dodaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da u toj oblasti ključnu ulogu ima Euleks.

"Euleks će učiniti sve što može da podrži taj proces, ali, na kraju, da istaknem, na Kosovu je da preuzme odgovornost i obavi većinu posla", kaže se u saopštenju Euleksa.

Komesarka za unutrašnje poslove Evropske unije Sesilija Malstrom je pohvalila rad Euleksa i njegov doprinos razgovorima o viznoj liberalizaciji na Kosovu.

"Iskustvo i rad Euleksa će nam biti od velike koristi, kao i njegova izvanredna saradnja sa kosovskim vlastima", rekla je Malstrom, navodi se u saopštenju Euleksa.

Malstrom je pokrenula danas u Prištini dijalog o viznoj liberalizaciji sa Kosovom, uz napomenu da će građani Kosova moći da putuju bez viza tek pošto kosovska vlada sprovede suštinske reforme.

Povezane vesti: Francuski general Gzavije de Marnak na čelu Euleksa Topi: Albanija snažno podržava Kosovo

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.