Najmoćniji azijski pasoši, Srbija na 41. mestu

Izvor: RTS, 22.Jul.2019, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmoćniji azijski pasoši, Srbija na 41. mestu

Srbija zauzima 41. mesto na listi namoćnijih pasoša na svetu, jer njegovi vlasnici mogu da otputuju u 131 zemlju bez vize ili da dobiju vizu po dolasku, pokazalo je najnovije istraživanje kompanije "Henli end partners", navodi "Si-En-En".
Prvo mesto na listi najvrednijih pasoša, na osnovu mogućnosti za putovanje bez vize ili dobijanja vize po dolasku, dele >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Japan i Singapur, čiji državljani mogu da putuju u 189 zemalja sveta, navodi Si-En-En

Srbija zauzima 41. mesto na listi najmoćnijih pasoša na svetu, jer njegovi vlasnici mogu da odu u 131 zemlju bez vize ili da dobiju vizu po dolasku, pokazalo je najnovije istraživanje kompanije "Henli end partners".
Od zemalja u okruženju, ispred srpskog je pasoš Slovenije, čiji vlasnici mogu da otputuju u 179 zemalja sveta, ali i hrvatski pasoš, sa kojim je moguće obići 167 zemalja.
Severna Makedonija je na 46, Crna Gora na 47, a BiH na 51. mestu.
Južna Koreja pala je s prvog mesta na drugo i tako se pridružila Finskoj i Nemačkoj. Vlasnici tih pasoša mogu da putuju bez vize u 187 zemalja širom sveta.
Na trećem mestu su Danska, Italija i Luksemburg, s čijim se pasošima bez vize može posetiti 186 država, a slede ih Francuska, Španija i Švedska sa 185.
Austrija, Holandija, Portugalija i Švajcarska dele peto mesto, a na šestom mestu nalaze se Velika Britanija, Sjedinjene Američke Države, Belgija, Kanada, Grčka, Irska i Norveška, navodi Si-En-En.
Najveći napredak zabeležili su Ujedinjeni Arapski Emirati, koji su prvi put u istoriji ovog istraživanja ušli među prvih 20 i ovu poziciju dele sa San Marinom i Hrvatskom, koja je najniže rangirana članica EU.
Na dnu liste nalaze se Pakistan, Sirija i Irak.
Poslednje mesto na listi zauzeo je pasoš Avganistana, čiji vlasnici mogu da otputuju u samo 25 zemalja bez vize ili da je dobiju po dolasku.
Rezultati kompanije "Henli end partners" utemeljeni su na podacima Međunarodne asocijacije za vazdušni saobraćaj.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmoćniji pasoši na svetu azijski, Srbija na 41. mestu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2019

Na najnovijoj "Henli end partners" listi najmoćnijih pasoša, koja se smatra najmerodavnijom na svetu, prvo mesto dele Japana i Singapur, dok se Srbija nalazi na 41. mestu...Dok građani Japan i Singapura bez vize mogu da otputuju u 189 zemalja sveta, građani Srbije mogu da putuju u 131 zemlju ili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.