NOVI AMERIČKI UDARAC ZA VENECUELU: Bolni potez u znaku broja 49!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2019, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI AMERIČKI UDARAC ZA VENECUELU: Bolni potez u znaku broja 49!

Sjedinjene Američke Države su povukle vize 49 osoba povezanih s predsednikom Venecuele Nikolasom Madurom.

- Sprovodimo tu politiku prema brojnim činovnicima Madura i njihovim porodicama, 28. februara smo povukli vize za 49 osoba - navedeno je u saopštenju Stejt departmenta SAD.

Estados Unidos retira la visa a 49 venezolanos de círculos cercanos >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a Nicolás Maduro y congela los activos de seis altos cargos militares, mientras Rusia reitera su apoyo al régimen durante la visita oficial de la vicepresidenta Delcy Rodríguez (lgc)https://t.co/7y7mASvkBS

— DW Español (@dw_espanol) 01. март 2019.

U saopštenju je navedeno da su činovnici navodno odgovorni za "narušavanje ljudskih prava, otimanje bogatstva Venecuele i podrivanje njene demokratije".

U Venecueli su 21. januara počeli masovni protesti protiv aktuelnog predsednika države Nikolasa Madura, nedugo nakon što je položio zakletvu. Dva dana kasnije, predsednik Nacionalne skupštine Venecuele Huan Gvaido proglasio je sebe za privremenog šefa države, a to su podržale brojne zapadne zemlje na čelu sa SAD, kao i niz latinoameričkih država.

Maduro je saopštio da je on ustavni predsednik Venecuele, a Gvaida je nazvao "američkom marionetom". Rusija, Kina i druge zemlje podržavaju Madura kao legalno izabranog predsednika Venecuele.

"CIRKON" I "SATANA" Ovo je smrtonosno oružje kojim je Putin zapretio Americi (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.