Izvor: Nezavisne Novine, 10.Avg.2018, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIP se oglasio novim saopštenjem o neizdavanju viza košarkašima Kosova

​Ministarstvo inostranih poslova BiH oglasilo se i danas povodom viza sa kadetsku košarkašku selekciju Kosova u kojem je navelo da odluka još nije donesena, te da su okolnosti i dalje nepromijenjene.

"Podsjećamo da je iz dopisa Košarkaškog saveza BiH vidljivo da iza organizacije takmičenja, u kojem bi učestvovala selekcija Kosova, ne stoje svi članovi Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, odnosno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ne postoji potpis podrške potpredsjednika Upravnog odbora iz Republike Srpske", naveli su u saopštenju.

"Takođe, Kabinet ministra je u neposrednom telefonskom kontaktu obaviješten da kod predstavnika Republike Srpske u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH i kod Košarkaškog saveza Republike Srpske postoji izričito protivljenje učešću selekcije Kosova na ovom takmičenju. Ministarstvo inostranih poslova BiH ne želi da nosi odgovornost zbog činjenice da u rukovodstvu Košarkaškog saveza BiH ne postoje usaglašen stav vezano za pomenuto takmičenje", stoji u saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH.

Podsjećamo, košarkaši Kosova trebalo je u četvrtak da nastupe u prvoj utakmici prvenstva, ali nisu bili u mogućnosti da prisustvuju meču jer nisu dobili vize.
Pogledaj vesti o: Košarka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Crnadak: Izdat ćemo vize košarkašima Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2018

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak potvrdio je da će košarkašima kadetske reprezentacije Kosova do kraja dana biti izdate vize i da je predsjednik Košarkaškog saveza Republike Srpske Boris Spasojević, inače potpredsjednik Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH, promijenio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.