Lavrov obećao „iznenađenje“ za SAD nakon neizdavanja viza članovima ruske delegacije

Izvor: Vostok.rs, 26.Sep.2019, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov obećao „iznenađenje“ za SAD nakon neizdavanja viza članovima ruske delegacije

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je obećao da će pripremiti odgovor na neizdavanje viza članovima ruske delegacije za učešće u događajima pri Generalnoj skupštini UN-a. "Ne uskraćujte nam priliku da napravimo iznenađenje", odgovorio je ministar na pitanje novinara Prvog kanala o kakvim se merama radi. Situacija s vizama
Prethodno je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla da neki članovi ruske delegacije nisu dobili američke vize iz „tehničkih razloga“. Istovremeno, ona je naglasila da su objašnjenja Vašingtona neodrživa. Kremlj je izrazio zabrinutost zbog onoga što se dogodilo. Zauzvrat, Lavrov je odbijanje izdavanja viza nazvao sramotom. Dan ranije, šef ruskog ministarstva spoljnih poslova u intervjuu za list "Komersant" je podsetio da je Moskva 2018. godine izašla u susret Vašingtonu, te da je na zahtev američkih kolega uvrstila delegaciju senatora Rona Džonsona za posetu Moskvu, iako se nalaze na listi sankcija. Američki političari su obećali da će odgovoriti na isti način, ali, kao što je Lavrov napomenuo, Vašington je ove godine saopštio da je izdavanje viza bilo kome ko je na listi sankcija "kategorički nemoguće." Lavrov je stav Vašingtona okarakterisao kao "tužnu demonstraciju "američke ekskluzivnosti".

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.