Izraelski šahisti nisu dobili vizu za šampionat u Saudijskoj Arabiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Dec.2017, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski šahisti nisu dobili vizu za šampionat u Saudijskoj Arabiji

Izraelski šahisti nisu dobili vizu za šampionat u brzopoteznom šahu čiji je domaćin Saudijska Arabija, izjavio je danas potpredsednik Svetske šahovske federacije (FIDE).

Sedam izraelskih šahista tražilo je vize za turnir koji se održava od 26. do 30. decembra. Bilo bi to prvi put da Saudijska Arabija bude javno domaćin Izraelcima jer ta zemlja Zaliva ne priznaje Izrael i nema s njim diplomatske odnose, navode >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izraelski mediji.

Potpredsednik FIDE Izrael Gelfer rekao je da vize za izraelske igrače "nisu date i neće biti date", a da će se turnir održati kao što je i bilo planirano.

Izraelski mediji navode da su šahisti iz Katara takođe nagovestili da bi i oni mogli biti odbijeni, pa se onda postavlja pitanje kako to onda može biti svetski turnir.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Saudijska Arbija ne dâ izraelskim šahistima vizu

Izvor: B92, 25.Dec.2017, 00:36

Izraelski šahisti nisu dobili vizu za šampionat u brzopoteznom šahu čiji je domaćin Saudijska Arabija, izjavio je potpredsednik Svetske šahovske federacije. Bilo bi to prvi put da Saudijska Arabija bude javno domaćin Izraelcima jer ta zemlja Zaliva ne priznaje Izrael i nema s njim diplomatske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.