Izvor: Blic, 04.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska uvela vize za žitelje KiM

Državljani Srbije i dalje će u Hrvatsku moći da ulaze bez viza jer je i dalje na snazi privremena suspenzija viznog režima između dve države, dok će od 1. maja žiteljima Kosova biti potrebna viza za ulazak u tu zemlju, odlučila je danas hrvatska vlada.



U Vladi kažu da je moguće da ta privremena suspenzija postane trajna, zavisno o smera kojim se Srbija bude kretala, pogotovo što i većina zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU uvodi takav vizni režim.

Vlada je na spisak zemalja čiji državljani za ulazak u Hrvatsku treba da imaju vizu uvrstila Kosovo i Boliviju.

Kosovo, koje je Hrvatska, uz protivljenje predstavnika Srba u vladi priznala 19. marta, na taj spisak je uvršteno jer još nije donelo osnovne propise kojima se uređuje državljanstvo i putne isprave.

Pored toga, razlog je i što većina žitelja Kosova i dalje u Hrvatsku i druge zemlje putuje na osnovu putnih isprava koje izdaje UNMIK, a one pripadaju posebnoj vrsti putnih isprava koje podležu viznom režimu.

U Vladi kažu da pitanje viznog režima za stanovnike Kosova može da bude ponovo razmatreno nakon što Kosovo donese propise koji će urediti pitanja državljanstva i putnih isprava građana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska uvodi vize za Kosovo

Izvor: B92, 04.Apr.2008

Zagreb -- Državljanima Kosova od 1. maja za ulazak u Hrvatsku biće potrebne vize, odlučila je danas hrvatska vlada... Kako prenosi Hina, hrvatska vlada je današnjom odlukom uvrstila Kosovo među zemlje čijim su državljanima za ulazak u Hrvatsku potrebne vize, jer Kosovo još nije donelo osnovne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.