Izvor: Radio 021, 31.Maj.2019, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandski parlament traži ponovno uvođenje viza Albaniji

Prava politička bura podigla se u Albaniji pošto je holandski parlament zatražio od Evropske komisije da preispita bezvizni režim sa tom državom, zbog opasnosti koju predstavlja organizovani kriminal.

Holandska vlada smatra da bi suspenzija bezviznog režima pogoršala odnose dve države, a Tirana je za sada, bez komentara.

Građani Albanije koji imaju biometrijske pasoše moći da, bez viza, putuju u zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Evropske unije sve do revizije odluke o bezviznom režimu, koju je, upozoravajući na opasnost koju predstavlja organizovani kriminal, od Evropske komisije zatražio holandski parlament.

Ovakvu odluku, holandski parlament je doneo sredinom aprila, a vlada te države je zahtev za preispitivanje viznog režima danas prosledilo Evropskoj komisiji, koja će posle uvida na holandske primedbe, doneti odluku da li će Albanci i nadalje moći da u EU putuju bez viza.

Holandska ambasada u Tirani je saopštila da će nastaviti da pomaže albanskoj vladi u borbi protiv organizovanog kriminala.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.