Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021, 13:33

Đorđevićev oslabljen Kjevo u Veneciji traži kartu za Seriju A

Mečevi četvrtfinala plej-ofa italijanske druge lige na programu su u četvrtak

Nema vremena za odmor u Italiji, traži se još jedan putnik u Seriju A. Već u četvrtak počinje plej-of, četvrtfinalni mečevi se igraju u Ćitadeli i Veneciji.

Empoli i Salernitana su sigurno prvoligaši, dok se još šest klubova bori za preostalu vizu. Prvo će Ćitadela da dočeka Brešu od 18 časova, a tri sata kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Venecija će da ugosti Kjevo.

18.00: (2,55) Ćitadela (3,20) Breša (2,85)

Ćitadela je postala redovan učesnik plej-ofa, ali nikako ne uspeva da se domogne elite. Možda je vreme da napravi iskorak, a svom rivalu je ove sezone nabio ozbiljne komplekse. Na svom terenu je u oktobru prošle godine trijumfovao rutinski, sa 3:0. Potom je u Breši u februaru ove godine domaćin na poluvremenu vodio sa 3:0, ali je na kraju morao da se zadovolji samo bodom. Ćitadela je izvukla 3:3.

Breša nije uspela da savlada Ćitadelu još od februara 2017. godine, pošto su četiri od poslednjih šest susreta završeni nerešenim rezultatom. Male laste su se u velikom stilu izborile za plej-of, serijom od četiri uzastopne pobede. Ćitadela se s druge strane kockala u finišu ligaškog dela, osvojila je samo jedan bod u poslednja dva kola. Ipak, uspela je da zadrži 7. poziciju, pa će u četvrtak da ima prednost domaćeg terena. Pobednik će u polufinalu da igra protiv Monce.

Deluje da će interesantniji da bude meč između Venecije i Kjeva. Oni će se sastati drugi put u samo 13 dana, pošto je 1. maja Venecija trijumfovala na svom terenu sa 3:1. Ispostavilo se da je ta pobeda bila dovoljna za plej-of, posle toga su usledili remiji sa Pizom (2:2), Pordenoneom (0:0) i Ćitadelom (1:1). Kjevo je morao da osvaja bodove, trijumfima nad Entelom i Askolijem uspeo je da završi ispred SPAL-a. Filip Đorđević nije igrao na ta dva meča, verovatno će i protiv Venecije da bude na klupi, ali biće spreman da uđe u nastavku ako dešavanja na terenu budu zahtevala od tima iz Verone da zaiga sa još jednim napadačem.

21.00: (2,55) Venecija (3,10) Kjevo (2,90)

Veneciju hrabri vest da su se Aramu i Forte potpuno oporavili od povreda i spremni su da napadnu Leteće magarce. Njih dvojica su najbolji strelci ekipe, zajedno su postigli 23 pogotka.

Kjevo je s druge strane prilično oslabljen. Vivijani je suspendovan, a Điglioti, Renzeti i De Luka su povređeni i nisu otputovali u Veneciju. Ova dva kluba su se sastali samo četiri puta u poslednjih 15 godina, a Venecija je uspešnija sa dva trijumfa. Kjevo je slavio 2019. godine, dok je prvi ovosezonski duel u Veroni završen 1:1.

SERIJA B – PLEJ-OF, ČETVRTFINALE

Četvrtak

18.00: (2,55) Ćitadela (3,20) Breša (2,85)

21.00: (2,55) Venecija (3,10) Kjevo (2,90)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Đorđevićev oslabljeni Kjevo u Veneciji traži kartu za Seriju A

Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021

Mečevi četvrtfinala plej-ofa italijanske druge lige na programu su u četvrtak..Nema vremena za odmor u Italiji, traži se još jedan putnik u Seriju A. Već u četvrtak počinje plej-of, četvrtfinalni mečevi se igraju u Ćitadeli i Veneciji...Empoli i Salernitana su sigurno prvoligaši, dok se još...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.