Bugarska čeka više srpskih turista

Izvor: B92, Tanjug, 15.Mar.2010, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska čeka više srpskih turista

Sofija -- Bugarska očekuje da prihodi od turizma i broj poseta, realizovani u 2009, budu ponovljeni i ove godine, ali i više turista iz Srbije.

Predsednik Instituta za analize i ocene u turizmu Rumen Draganov kaže da u prilog tome govori i dobar početak zimske turističke sezone, koja je započela u novim uslovima, ukidanjem viza gradjanima Srbije, Makedonije i Crne Gore.

On je rekao da Bugarska ove godine očekuje oko 8,2 miliona poseta, od kojih oko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest miliona turista.

Građani Srbije nalaze se na 11 mestu po broju stranaca koji su lane posetili Bugarsku. U periodu od januara do novembra meseca prošle godine istočnog suseda posetilo je 120.101 srpskih državljana, što čini 2,2 procenta svih inostranih poseta.

U decembru, međutim, zabeleženo je smanjeno interesovanje stranaca za posetu Bugarskoj za 7,3 odsto u odnosu na isti mesec 2008. godine. Srba je, prema zvaničnoj statistici, iako su ukinute vize, bilo manje za 6,4 odsto.

Bugarski mediji preneli su istraživanje iz Srbije, prema kome jedva dva odsto srpskih građana planira da se odmara u Bugaskoj, a da ih se čak 50 odsto opredelilo za odmor u Grčkoj.

Prema podacima Bugarske narodne banke (BNB) prihodi ove zemlje od inostranog turizma u prošloj godini premašili su 2,25 milijardi evra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bugarska očekuje više turista iz Srbije

Izvor: S media, 14.Mar.2010, 18:17

Bugarska očekuje da prihodi od turizma i broj poseta, realizovani u 2009, budu ponovljeni i ove godine, ali i više turista iz Srbije. ..Predsednik Instituta za analize i ocene u turizmu Rumen Draganov izjavio je da u prilog tome govori i dobar početak zimske turističke sezone, koja je započela...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.