Ako ćete u Azerbejdžan: Ukidaju nam vize

Izvor: Mondo, 29.Maj.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako ćete u Azerbejdžan: Ukidaju nam vize

Azerbejdžan i Srbija ukidaju vize i to će "otvoriti put srpskim firmama da lakše angažuju naše radnike i da iskoriste ogromne poslovne kapacitete koje nudi Azerbejdžan", istaknuto u Beogradu.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Nakon godinu dana od posete srpske političko-privredne delegacije na čelu s predsednikom Republike, Aleksandrom Vučićem, ovih dana će biti ukinut vizni režim između dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zemlje, najavio je ambasador te zemlje u Srbiji, Eldar Hasanov, na obeležavanju Dana Republike Azerbejdžan u hotelu Hajat u Beogradu.

Čeferin ne brine: Ako je mogla Francuska, može i Baku

Simon Dragomir Karić, odbornik PSS–BK u Skupštini grada Beograda, kaže da će to umnogome doprineti još intenzivnijem približavanju dve zemlje.

"To će otvoriti put srpskim firmama da lakše angažuju naše radnike i da iskoriste ogromne poslovne kapacitete koje nudi Azerbejdžan", rekao je Simon Dragomir Karić, a preneo u saopštenju PSS–BK.

Povodom Dana Republike Azerbejdžan, države u okviru tadašnjeg SSSR-a od 28. maja 1918. godine, ambasador Eldar Hasanov priredio je prijem u Beogradu.

Puna nezavisnost je obnovljena 1991. godine, a ambasador je s ponosom naglasio da će Azerbejdžan od ove pa do 2022. godine predsedavati Pokretom nesvrstanih.

Vlada Srbije je, inače, u maju prošle godine odlučila da ukine vize za državljane Azerbejdžana, a ova odluka važi od 2. juna 2018. godine.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.