21 Sevidž: Reper iz Atlante je zapravo Britanac, kažu zvaničnici

Izvor: B92, 04.Feb.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

21 Sevidž: Reper iz Atlante je zapravo Britanac, kažu zvaničnici

Zvaničnici kažu da je reper došao iz Velike Britanije 2005. godine i da je ostao u Americi nakon isteka jednogodišnje vize.

Repera 21 Sevidža uhapsili su imigracioni zvaničnici SAD, saopštivši da je on zapravo iz Velike Britanije.

Reper, čije je ime Šaja Bin Abraham-Džozef, došao je u Sjedinjene Američke Države u julu 2005. godine, kada je imao 12 godina i nije otišao nakon isteka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vize, godinu dana kasnije, kažu zvaničnici.

Portparol Imigracione i granične službe saopštio je da ga drže u pritvoru.

Reper je ranijim intervjuima opisivao detinjstvo u Atlanti.

U intervjuu za magazin Fader 2016. godine rekao je da je prvi put video pištolj sa osam godina - iako u tekstu nije precizirano gde se taj incident dogodio.

Analiza Kamerona Virka, reportera BBC radio programa Njuzbit u Atlanti

21 Sevidž je na vrhuncu karijere. Upravo je izdao izuzetno popularan album koji je hvaljen zbog načina na koji reper ispituje samog sebe, kako pripoveda i zrelosti.

Atlanta je verovatno centar hip-hopa u SAD-u, a samim tim i u svetu. 21 Sevidž se smatra jednim od najvećih repera u gradu.

U gradu je poznat kao osoba koja često daje donacije u dobrotvorne svrhe - a pokrenuo je i kampanju promovisanja finansijske pismenosti dece u emisiji popularne voditeljke Elen Dedženeres.

Njegovi stihovi uglavnom oslikavaju nesigurno odrastanje u Atlanti, u okruženju droge i oružja - nešto u šta do sada niko nije sumnjao.

Ali, njegovo hapšenje i veze sa Velikom Britanijom definitivno su zbunili ljude u gradu.

Američki portal TMZ je citirao njegovu advokaticu Dinu Lapolt koja kaže da je pokušava da izvuče repera iz pritvora "dok sarađujemo sa vlastima kako bismo razjasnili svaki nesporazum".

"Abraham-Džozef je uzor mladima u zemlji - posebno u Atlanti i Džordžiji i aktivno radi u zajednici, vodeći programe za pomoć mladima u finansijskoj pismenosti", dodala je ona.

Reper je u decembru izdao drugi album "I am > I was", koji se našao u vrhu Bilbordovih 200 albuma.

Istog meseca se izvinio za tekst u jednoj od pesama u kojem pominje "jevrejski novac".

Usledilo je slično izvinjenje zvezde NBA Lebrona Džejmsa, koji je podelio 21 Sevidžov tekst na Instagramu, privlačeći pažnju kritičara.

Lebron Džejms je rekao da je mislio da je to bio kompliment.

21 Sevidž je rekao da mu je "žao ukoliko je uvredio ikoga".

https://twitter.com/21savage/status/1077429256249061376

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

21 Sevidž: Reper iz Atlante je zapravo Britanac, kažu zvaničnici

Izvor: Radio 021, 04.Feb.2019

Zvaničnici kažu da je reper došao iz Velike Britanije 2005. godine i da je ostao u Americi nakon isteka jednogodišnje vize...Getty ImagesTrenutno je u vrhu popularnosti u Atlanti..Repera 21 Sevidža uhapsili su imigracioni zvaničnici SAD, saopštivši da je on zapravo iz Velike Britanije...Reper,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.