Viktor kao Viktor  preokret u pet setova za drugo kolo!

Izvor: B92, 30.Avg.2017, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viktor kao Viktor " preokret u pet setova za drugo kolo!

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo US Opena preokretom protiv Norbeta Gombosa u pet setova – 3:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

Srbin i Slovak trebalo je da se sastanu u utorak, ali je njihov meč, kao i gotovo svi susreti drugog dana, odložen zbog jakih padavina u Njujorku.

Bio je ovo prvi duel 52. i 84. igrača sveta, a Viktor će u drugoj rundi igrati sa Aleksanderom Dolgopolovim iz Ukrajine.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Posle eliminacije Dušana Lajovića od Rafaela Nadala, pored Troickog, od predstavnika u muškom singlu ostao nam je samo Janko Tipsarević – koji će se iza ponoći za plasman u treću rundu boriti sa Dijegom Švarcmanom.

Uskoro opširnije...

Uspeo je Viktor da se konsoliduje i ponovo povede, ali je rival učinio isto

Bez izgubljenog poena povećao je vođstvo na 3:0, delovalo je da će rutinski privesti susret kraju, ali je onda usledio novi pad. Slovak se nije predavao, smanjio je zaostatak i prvu šansu koju mu se ukazala pretočio u ri-brejk, a nedugo zatim i u izjednačenje – 3:3.

Srbin je energiju i nalet sa kraja četvrtog seta kanalisao na pravi način, nastavio je u istom ritmu i brzo stigao do velike prednosti. Poveo je, a zatim stigao do tri nove uzastone brejk lopte, odnosno 'duple' prednosti – 2:0.

Ipak, Viktor napokon uspeva da iskoristi šansu koju je stvorio. Sada je imao tri takve šanse u nizu, da bi već prvu pretvorio u peti, odlučujući set – 6:4.

Posle turbulentnog početka, usledio je novi mirniji period igre, a sve je ukazivalo da ćemo gledati prvi taj-brejk u meču – 5:4.

Pokušavao je Troicki na sve načine da prelomi set u svoju korist i uvede ga u dramatičnu završnicu, ali ni novih pet brejk lopti nije bilo dovoljno da to i učini – 2:2.

Malo je nedostajalo da Slovak još jednom ekspresno kazni našeg igrača, koji nekako uspeva da dve brejk šanse pretvori u gem loptu i odmah je realizuje – 2:1.

Viktor je još jednom gemom bez izgubljenog poena osvojio uvodni gem, ali je onda propustio novu, sedmu brejk loptu – 1:1.

Mogao je Slovak već u narednom gemu da stigne na set do naredne runde, ali je Troicki uspao da spase dve set lopte. Međutim, nije mu bilo spasa samo nekoliko minuta kasnije, kada Gombos lako potvrđuje prednost i pretvara je u novo vođstvo – 3:6.

Ipak, ono što nije uspeo u trećem Gombos jeste sada – ponovo je stigao do tri vezane šanse za brejk i već prvu pretvorio u novi brejk.

Nastavio je u istom ritmu, pa je još jednom imao situaciju da svojim servama dođe do seta – 2:5.

Za razliku od prva dva seta, prvi deo trećeg nije nam doneo brejk šanse ni za jednog igrača. Obojica su dodatno podigla nivo servisa, pa u prvih pet gemova nije bilo neizveesnosti – 2:3.

Prvu set loptu nije iskoristio, ali se dobrim servisom izborio za još jednu koju koristi i poravnava rezultat – 6:3.

Gombos je na istovetan način pokušao da prelomi drugi set, imao je tri šanse tako nešto u sedmom gemu, ali se sada Troicki izvukao, a potom i napokon uspeo da oduzme servis Slovaku, došavši do prilike da svojim servisima stigne do izjednačenja – 5:3.

Kao i u prvom delu igre, i sada je usledio nešto mirniji period u kom su obojica poprilično lako stizala da se upišu na semafor – 3:3.

Drugi set počeo je sigurnim servis gemom Viktora, ali Srbin onda ponovo propušta šansu da stekne prednost, ovoga puta propustivši dve šanse za brejk – 1:1.

Nije dozvolio sebi da propusti veliku priliku, nastavio je sa dobrim servisima i drugu set loptu pretvorio u vođstvo u setovima – 3:6.

Međutim, pošto je stigao do nove prednosti, Slovak koristi prvi pad u igri našeg igrača – dolazi do tri vezena šanse za brejk i koristi već prvu – 3:5.

Za razliku od samog starta, naredne četiri sekvence nisu bile ni neizvesne – obojica su pronašla dobar ritam pri servisu i bez većih problema stizali do poena, odnosno gemova – 3:3.

U uvodna dva gema bilo je uzbudljivo na obe strane, ali brejka nije bilo. Najpre je Viktor propustio šansu da protivniku oduzme servis, da bi se potom spasao iz identične situacije – 1:1.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.