Troicki za SK: Srećan sam što sam uopšte bio na terenu

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki za SK: Srećan sam što sam uopšte bio na terenu

Srpski teniser Viktor Troicki otkrio je za Sport Klub da mu je pauza zbog povrede pala mnogo teže od one na kojoj je bio zbog suspenzije.

Troicki je izgubio od Amerikanca Tenisa Sandgrena u prvom kolu US Opena sa 6:3, 6:4, 6:2. Bio je to prvi meč Srbina još od juna meseca, pošto se ove sezone mučio sa povredom leđa...

"Prvo bih rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da sam srećan što sam igrao i što sam završio meč iako sam izgubio. Ovo je retka prilika. Pre tri nedelje sam počeo iz početka sa svim treninzima i nisam imao velika očekivanja pred ovaj Gren slem. Ali sam želeo da se vratim i igram turnire, pogotovo Gren slemove pošto sam propustio Rolan Garos i Vimbldon. Znao sam da nisam ni blizu nivoa na kome moram da budem, ali želeo sam da probam. Pokušao sam da dam sve od sebe, ali ni blizu onog što sam ranije igrao", ocenio je Troicki.

Na pitanje oseća li još posledice povrede, odgovorio je:

"Fizički se osećam dobro, ali nisam spreman. Ima straha još. Fali mi svega, osećam da mi dosta nedostaje. Ali idemo polako, meč po meč. Gotovo tri i po meseca nisam igrao. U Rimu sam se cimnuo malo jače, osetio sam oštar bol u leđim, ukočio sam se. Bilo je pokušaja da se vratim i pre US Opena, ali nisu bili uspešni. Mislim da sam tek na 30 odsto. Na treninzima je bilo bolje, ali to nije meč. Fali mi opuštenosti, brzo mi se sve dešava. Lakše mi je bilo posle suspenzije jer sam imao vremena da se spremim, planirao sam povratak za određeni datum, tempirao sam formu. Ovo je prvi put da mi se desila duža pauza zbog povrede, propustio sam dosta i teško je bilo da odmah krenem punom snagom."

32-godišnji Srbin je istakao i da mu ne nedostaje motivacije da se ponovo bori za povratak u vrh.

"Dok sam trenirao sa nekim igračima video sam da iz dana u dan napredujem, ali mi je bilo jasno da sam daleko. Bilo mi je čudno, pomalo razočaravajuće. Mora polako da se ide. Želim, ne bih se vraćao da ne želim. Imam volje da se borim. Pokušao sam i danas, ali noge kao da su bile isključene.Neću da se vadim, drago mi je što sam tu", zaključio je Troicki.
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.