Zvizdić zvanično šef i izvršne i zakonodavne vlasti u BiH

Izvor: B92, 05.Avg.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvizdić zvanično šef i izvršne i zakonodavne vlasti u BiH

Predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić danas je zvanično, po sili zakona, postao i predsedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Naime, predsedavajući i dva zamenika predsedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH, kao i predsedavajući i dva zamenika predsedavajuceg Doma naroda BiH rotiraju se svakih osam meseci, isto kao i članovi Predsedništva BiH.

Zvizdić (SDA) će se na poziciji predsedavajućeg Zastupničkog doma PSBiH zadržati sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << do 5. aprila 2020. godine kada će predsedavanje od njega preuzeti Nebojša Radmanović (SNSD).

Time je prestao mandat Borjane Krišto (HDZ BiH) kao predsedavajuce Zastupničkog doma PS BiH koji će, kako ocenjuje Klix, ostati upamćen po tome što je retko sazivala sednice državnog organa zakodavne vlasti.

Poslanici od 6. decembra 2018. godine, odnosno od dana konstituisanja Zastupničkog doma PSBiH, nisu održali nijednu redovnu sednicu niti su usvojili ijedan akt.

Sve vreme parlamentarci su redovno primali plate i ostale naknade, a neki od njih čak su iskoristili i godišnje odmore, piše Klix.ba.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvizdić danas sjeda na čelo parlamenta

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Avg.2019, 08:26

BANJALUKA, SARAJEVO - Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, danas bi trebalo da preuzme i funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma BiH, što je jedinstvena situacija u demokratskom svijetu da jedna te ista osoba obavlja funkciju čelnika izvršne i zakonodavne vlasti, ali može...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.